RAM markası önemli mi?

KillSwitchTR

Hectopat
Katılım
15 Nisan 2020
Mesajlar
276
Makaleler
1
Yer
Türkiye, Aydın
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Sporcu
Bende G.Skill 8 GB 2133MHz 15CL RAM var. Alacağım RAM 8 GB 2133MHz 15CL fakat markası farklı sorun olur mu?

Bir de 2133MHz oyun için yeterli mi? Oyunlarda RAM frekansı çok önemli midir?
 
Bende G.Skill 8 GB 2133MHz 15CL RAM var. Alacağım RAM 8 GB 2133MHz 15CL fakat markası farklı sorun olur mu?

Bir de 2133MHz oyun için yeterli mi? Oyunlarda RAM frekansı çok önemli midir?

MHz'leri ve DDR türleri aynı olduğu müddetçe sorun çıkarmaz çalışır. Yine de aynı marka daha sağlıklı olacağını düşünüyorum ama dediğim gibi çalışır. Anakartında 2 slot varsa direkt Dual çalışır. 4 slot var ise Dual çalışması için 1. ve 3. ya da 2. ve 4. nolu slotlara takman lazım.
 
Aynı model olması uyumluluk açısından iyi olur. RAM'ler saçma donanımlar. Küçük şeylerden nem kapabiliyorlar :) Mavi ekran hataları, siyah ekran vs gibi. Frekanslar birebir aynı olursa sorun çıkarmaz büyük ihtimal ama yine de aynı model olmasa da, aynı marka RAM olsun. Hiç belli olmaz.
 
Yani herhangi bir sorun çıkartmaz frekans ve CL aynı ise
Aslında şansa bağlı, herşeyi aynı olan iki ram bile sorun çıkarabiliyor, en sağlıklısı kit almak. Bu arada çip seti de aynı olmalı.

Kesinlik veremezsin. Çalışmayadabilir. Aynısından almaya çalışın. Hatta aynısıyla bile çalışmayabilir ama büyük ihtimalle çalışacaktır.
Haklısınız hocam şansa bağlı.
 
Denemeden bilemezsin. 2133 MHz CL15 belleklerin çoğu 4 Gbit IC'leri Dual Rank dizilimle kullanıyor. Daha yeni bellekler ise genellikle 8 Gbit IC'leri Single Rank dizilimle kullanıyor. Bunlar uyumlulukta en önemli etkenler. Zamanlamalar ve frekans değiştirilebilen değerler oldukları için uyumluluk konusunda hiçbir etkisi yok denebilir.
 
Aynı marka model olsa bile farklı IC çıkabilir içinden. O yüzden aynı anda alınmadıysa gene aynı tür çip gelmeyebilir. Öte yandan en kötü RAM'ın zamanlamalarına göre frekans belirlenir. Herhangi bir uyumsuzluk olması minimal ihtimalden bile daha az.
 

Geri
Yukarı