RAM MEMORY_MANAGEMENT hatası

ekjear

Hectopat
6 GB RAM'i olan laptopum bir anda MEMORY_MANAGEMENT hatası vermeye başladı. 4 GB'lik RAM'i takınca ekran gelmedi ve 1 dakikada aşırı ısındı. 2 GB ile de masaüstüne gelip tekrar MEMORY_MANAGEMENT hatası veriyor ve bilgisayar kapanıyor. MEMORY_MANAGEMENT hatasından sonra yeniden başlayıp SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION gibi bir hata veriyor, mavi ekranla sonra komple kapanıyor.

Evet, anladığım kadarıyla RAM modülleri içinde sorun var.
Ve Memory ile bariz bir RAM hatası belli oluyor.

Bu sorunun ve hatanın nedenleri:
  • Sık elektirik kesintisi.
  • Havuz tüketimi.
  • RAM corruption.
  • Pool corruption.
Çözüm ve istenen testler:
  • Memtest86 veya Memtest64.
  • HDsentinel ile HDD taraması "Qucik scan" kapalı.
Olası yancı nedenler:
  • Vanguard gibi programlar.
  • Elektrik kesintileri.
Ve, belirtmem lazım sizlere daha iyi destek vermeleri için lütfen dosyaları paylaşın.

Bayram tatili olduğu için dosyanızı okumayacağım fakat bir bilgili üyeden yardım talep edebilirsiniz.

İyi Sosyal'ler.

Test yapamıyorum sadece 2 GB'lik RAM ile acilinca oturum actiktan 2 3 saniye sonra MEMORY_MANAGEMENT hatasi veriyor. Sadece 4 ile açınca da güç ışığı yaniyor ekran gelmiyor. İkisiyle beraber acinca kullanıyorum fakat herhangi bir değişiklik yapamiyorum bilgisayarda. İkisinin de ömrü bitmiş mi yoksa 2 GB RAM tek basina yetmedigi icin mi hata veriyor?
Bir de RAM'leri silgiyle silmemin herhangi bir etkisi olmaz değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de RAM silgiyle silmemin herhangi bir etkisi olmaz değil mi?

Oksitlenme veya korozyon varsa okul silgisi onları alacaktır.

Eğer, test yapamıyorsanız aşağıya vereceğim adımları uygulayın.
  • RAM modüllerinin hepsini sökün.
  • Sağlam olduğunu düşündüğünüz RAM'i seçin.
  • Anakartın her RAM slotu üstünden seçtiğiniz RAM'i deneyin.
  • Ve bu işlemi hepsi için tekrarlayın.
Size liste olarak verdiğim adımları yapın sonra sonuç bildirin.

Ayrıca, düşük bir ihtimal olsa bile 2 GB RAM Windows sistemini kaldırmadığı için oluyor olabilir.

Silgiyle sildim. Sonra 2 GB'lik dediğim gibi kullanılamıyor, 4 GB'lik da bir slotta açılıyor biraz kullandıktan sonra mavi ekran hatasını veriyor.

Test yapamıyorum sadece 2 GB'lik RAM ile acilinca oturum actiktan 2 3 saniye sonra MEMORY_MANAGEMENT hatasi veriyor.
Test zaten oturum açmadan yapılabiliyor. USB bellekten boot ederek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı