RAM metal kasayı takarken minik şeye değdi

Harwl

Hectopat
Daha fazla  
RAM
DDR4 3400mhz 22cl
SSD veya HDD modeli
Kioxia exceria 480gb sata 3.0 + m2 480gb
Ekran kartı
Rtx 3050ti
Anakart
Laptop
İşlemci
RT 5600H
Bilgisayarimda RAM takviyesi yaptım ve RAM'lerin üstünü kapatan metal kasayı takarken minik şeye değdi ve biraz cızırtı yaptı. Ben dokunduğu gibi geri çektim hemen. Şu an bu halde bilgisayarı 1 kere açıp kapadım bir sıkıntı yok gibi, ileride sıkıntı çıkarır mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20230612_164745.jpg
    193,8 KB · Görüntüleme: 62
  • IMG_20230612_164750.jpg
    212,2 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
Baktığınızda kırılma, yanma, lehimlerde sorun gibi bir şey göremiyorsanız ki gözükmüyor gibi duruyor. Hiçbir sorun olmaz.

Hocam minik şey dediğinizi anlayamadım. Fotoğrafta işaretleme yapsanız daha iyi olurdu. Bilgisayar şu anda düzgün çalışıyorsa ileride de bir sıkıntı yaratmaz.

Hocam minik şey dediğinizi anlayamadım. Fotoğrafta işaretleme yapsanız daha iyi olurdu. Bilgisayar şu anda düzgün çalışıyorsa ileride de bir sıkıntı yaratmaz.

Metal kasanın yanında minik direnç'in sol tarafı hafif yanık.

Baktığınızda kırılma, yanma, lehimlerde sorun gibi bir şey göremiyorsanız ki gözükmüyor gibi duruyor. Hiçbir sorun olmaz.

Metal kasanın yanındaki direnç'in solu hafif yanık şu an bilgisayarı kullanıyorum sıkıntı yok gibi.

Metal kasanın yanında minik direnç'in sol tarafı hafif yanık.

Metal kasanın yanındaki direnç'in solu hafif yanık şu an bilgisayarı kullanıyorum sıkıntı yok gibi.
Anladım, açıklamanız için sağolun. Bunlar hareketsiz parçalar olduğu için şu anda sıkıntı yoksa, ileride de olmaz. Yani değişebilecek bir durum söz konusu değil.

işinize yaramayan bir kısmın direncini yakmışsınız sanırım o yüzden şuan sıkıntı yok gibi görünüyor.

Anladım, açıklamanız için sağ olun. Bunlar hareketsiz parçalar olduğu için şu anda sıkıntı yoksa, ileride de olmaz. Yani değişebilecek bir durum söz konusu değil.

PL202 parçanın ismi fakat Lenovo devre şemasını açık paylaşmadığı için direnç'mi kapasitör mü bilemiyoruz. İnşallah bir sıkıntı çıkarmaz ileride.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…