RAM MHz arttırmak RAM'i bozar mı?

XMP ile yaptıysanız sorun baştan beri RAM'deymiş. Hız aşırtma ile yaptıysanız ve voltajı otomatikte bıraktıysanız anakart yüksek voltaj vererek RAM'e zarar vermiş olabilir.

İşlemcim AMD Ryzen 5 2600 destekler mi ?
RAM voltajıyla oynamadığınız taktirde bozulacağını sanmıyorum.
teşekkür ederim
Eğer destekliyorsa bir sorun çıkartmaması gerek. Başka bir ayarla oynamış olabilir misiniz?
Oynadığımı sanmıyorum.
XMP ile yaptıysanız sorun baştan beri RAM'deymiş. Hız aşırtma ile yaptıysanız ve voltajı otomatikte bıraktıysanız anakart yüksek voltaj vererek RAM'e zarar vermiş olabilir.
Voltajı nasıl ayarlayacağım technopat youtube kanalındaki MHz yükseltme videosundaki gibi yaptım

İşlemcinizin desteklediği frekansa kadar hız aşırtma yapabilirsiniz. Arkadaşların dediği gibi voltaj değerleriyle oynamadığınız takdirde RAMinize bir zarar gelmez. RAMizini nasıl bozmuşsunuz anlamadım. Voltajını mı yükselttiniz. RAM kolay kolay bozulmaz. Bunu nasıl başardınız?

DDR4 RAMler dünya para

Birden oyun oynarken kapandı ve hep mavi ekran vermeye başladı bende anlamadım

Merhaba ben RAM hızımı 2133'den 3000MHz yapmıştım RAM 3000 destekliyor. Yaptıktan 1-2 gün sonra RAM bozuldu yeni RAM aldım yine MHz yükseltmek istiyorum böyle bir sorun yine olur mu?

Selam. Buna benzer bir sorun bende de var. İşlemcim Ryzen 3 3100 3200 MHz kadar destekliyor. Anakartım da ASUS A320M F. O da OC ile 3200'e destekliyor ama BIOS ayarlarından profile 1 yapıp 3000 MHz PC çalışıtdığımda ekrana American bilmem ne diye bir yazı geliyor ve setup at diyor. Nasıl çözebilirim bunu? RAM'im XPG 3000 MHz 8 GB.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…