İşlemcim AMD Ryzen 5 2600 destekler mi ?RAM MHZ değeri 2666 ise ve kullandığınız işlemci 2400 MHZ destekliyorsa ve siz frekans arttırımına gidip hız aşırtma yaparsanız bilgisayarınız reset atar hız aşırtma gerçekleşmez. Anakartın ve RAMin ikaz ışığı yanar. Desteklenen değerlere geri almadığınız takdirde bilgisayarı kullanamazsınız. Ama eğer işlemciniz 3200 destekliyor ve RAMiniz 3200 kadar hız aşırtmayı kabul ediyorsa o zaman problem olmaz.
Bu arada işlemciniz desteklemediği halde hız aşırtma yaparsanız RAMinize bir şey olmaz eski değerlere getirdiğinizde gene çalışır. Bilgisayar donanımı kolay kolay bozulmaz
teşekkür ederimRAM voltajıyla oynamadığınız taktirde bozulacağını sanmıyorum.
Oynadığımı sanmıyorum.Eğer destekliyorsa bir sorun çıkartmaması gerek. Başka bir ayarla oynamış olabilir misiniz?
Voltajı nasıl ayarlayacağım technopat youtube kanalındaki MHz yükseltme videosundaki gibi yaptımXMP ile yaptıysanız sorun baştan beri RAM'deymiş. Hız aşırtma ile yaptıysanız ve voltajı otomatikte bıraktıysanız anakart yüksek voltaj vererek RAM'e zarar vermiş olabilir.
Tamam teşekkür ederim.Voltaj 1,36'yı geçmedikçe bir şey olmaz.
Birden oyun oynarken kapandı ve hep mavi ekran vermeye başladı bende anlamadımİşlemcinizin desteklediği frekansa kadar hız aşırtma yapabilirsiniz. Arkadaşların dediği gibi voltaj değerleriyle oynamadığınız takdirde RAMinize bir zarar gelmez. RAMizini nasıl bozmuşsunuz anlamadım. Voltajını mı yükselttiniz. RAM kolay kolay bozulmaz. Bunu nasıl başardınız?
DDR4 RAMler dünya para
Merhaba ben RAM hızımı 2133'den 3000MHz yapmıştım RAM 3000 destekliyor. Yaptıktan 1-2 gün sonra RAM bozuldu yeni RAM aldım yine MHz yükseltmek istiyorum böyle bir sorun yine olur mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.