RAM MHz değeri arttırılırsa sorun olur mu?

P1üton

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
EX-A320M-GAMING
İşlemci
Ryzen 3 4100 4 - Core Processor 3.80GHz
Selam arkadaşlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoyu izleyerek 2400MHz olan RAM'lerimi desteklediği en yüksek frekans olan 3200MHz'ye yükselttim. Bunun bir zararı vs. olur mu? Günde 4 saat oturuyorsam 2 saat film izler 2 saat FIFA 23 vs. oynarım. Ancak çok yük binmesi gibi vs. şeyler okudum yorumlarda. Şu an 3200 kullanıyorum, bunun bir zararı vs olur mu?

Zaten üreticiler sisteme zararı olabilecek bir ayarı en görünür yere koyar her zaman (!).
Bir şey olmaz, zaten RAM'ler bu hızda çalışması için üretiliyor.

Artırma imkanı varsa demek ki zaten olması gerekenden düşük frekansta çalışıyordur. Yani bir problem yok. 250 basan arabayla 150 bassam sorun olur mu gibi bir şey bu.

Selam arkadaşlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoyu izleyerek 2400MHz olan RAM'lerimi desteklediği en yüksek frekans olan 3200MHz'ye yükselttim. Bunun bir zararı vs. olur mu? Günde 4 saat oturuyorsam 2 saat film izler 2 saat FIFA 23 vs. oynarım. Ancak çok yük binmesi gibi vs. şeyler okudum yorumlarda. Şu an 3200 kullanıyorum, bunun bir zararı vs olur mu?

Bir problem olmayacağını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı