Ryzen sistemde 3000 MHz RAM sorun olur mu?

Haktan Öztürk

Centipat
Anakartım B450M SH2, kasayı alalı birkaç ay oldu 3000 MHz RAM'i 2667'de kullanıyordum ben ama bugün BIOS'tan profile 1'e geçip kaydedip çıktım. Şu an 3000 MHz'de çalışıyor fakat en stabili 2933 diyenler var çoğu yerde. Geri 2933 çekmeli miyim yoksa kalsa herhangi bir sıkıntı olur mu?

Şu an için performansında sıkıntı yoksa aynen o şekilde kullanmaya devam et. Eğer bir sorunla karşılaşırsan ( örneğin mavi ekran gibi ) o zaman RAM hızlarını azaltıp birde öyle test edersin.

3000'e çekin isterseniz. O MHz olayı şöyle sıkıntı çıkarır, x570 anakartınız varsa ve bu anakartta 2. nesil Ryzen işlemci kullanıyorsanız 2933 den yukarı çıkaramazsınız. x570 anakartınızda 3. nesil Ryzen işlemci ile RAM'inizin olması gerektiği frekanslara çıkabilmeniz mümkün. Sizin B450'niz var 3000 stabil olacaktır. MEMTEST yapıp sıkıntı görürseniz 2933'e alabilirsiniz. Sıkıntı yoksa yok yani :D.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı