RAM MHz değeri yükselmiyor

erimoglu472

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Kasamda 8 GB RAM vardı üstüne bir 8 daha ekledim. RAM'ın aynısını almama rağmen BIOS ayarlardan MHz değerini yükseltemedim. Her şeyi denedim ama olmadı bir türlü yükselmedi. Şu an 2133 sabit. Aldığım RAM 3200MHz anakartımda 3200MHz destekliyor diye biliyorum. Bir türlü yapamadım yardımcı olursanız sevinirim.

https://tr.msi.com/Motherboard/B450M-PRO-M2-MAX/Specification anakartım bu.
GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16 1.35V Tek Modül Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da RAM'da bu.
Ve son olarak da işlemcim Ryzen 5 2600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer tek RAM takılıyken 3200 MHz değerine çıkıyor, yokken çıkmıyorsa yapacak pek bir şey yok.

XMP açtıktan sonra manuel olarak RAM hızını 3000 MHz'ye almayı deneyebilirsiniz.
Overclock kısmında olur genellikle BIOS içinde.

Eğer tek RAM takılıyken 3200 MHz değerine çıkıyor, yokken çıkmıyorsa yapacak pek bir şey yok.

XMP açtıktan sonra manuel olarak RAM hızını 3000 MHz'ye almayı deneyebilirsiniz.
Overclock kısmında olur genellikle BIOS içinde.
Hocam denedim söylediğinizi 3000 Hz yapıp kabul edip yeniden başlattım o sırada PC 2 3 defa kendini resetledi sonra açıldı yine de birşey değişmedi hala aynı yani ram mı anakarta uymuyo yoksa işlemci mi düşük anlamadım bende

Yani önce sahip olduğunuz RAM de mi 2133 MHz hızda çalışıyordu?
Daha düşük hızlara inmeyi deneyebilirsiniz. 2933 MHz resmi olarak çalışması garanti olan hız.
Hocam şimdi 8 GB tek ram takılıyken hiç yükseltmeyi denemedim bi 8 daha alıp taktıktan sonra bios ayarlarına girip 2933 MHz olarak ayarladım sonra onaylayıp reset attı PC açılınca da görev yöneticisinden baktığımda hala 2133 MHz olarak gözüküyordu

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı