RAM MHZ değerini öğrenmek

pixstudio

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, donanım konusunda cidden yok denilecek kadar bir bilgim var. Benim Asus H61M-D anakartım var, ve bu anakart sanırsam en düşük 1066 Mhz değerinde RAM destekliyormuş. Ancak ben de 4GB ram var ve ben bunu 8GB yapmak istiyorum. Yani bir tane daha RAM alıp 2x4 yapıcam. Tabi ki yapmak için aynı Mhz değerinde RAM almak gerekiyormuş. Ancak ben bende bulunan RAM'in Mhz değerini bilmiyorum. Attığım resime bakarak bana RAM'in kaç Mhz değerinde olduğunu yazarsanız sevinirim. Buyrun CPU-Z programının bize verdiği bilgi:

olHHe5D.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakın tam emin değilim, buraya daha bilgili biri yazar kesinlikle ama bildiğim kadarıyla; DRAM Fraquency yazan kısımdaki değeri iki ile çarpıyoruz. Yani belleklerinizin 1333Mhz olması lazım.

Farklı bir yöntem olarak, eğer Bios'dan göremediysen, kasanın içini açıp; bellekleri çıkart. Bir bak onların üzerinde de yazıyor olması lazım.

Çok teşekkür ederim. Bir arkadaşım'da bana aynısını demişti. Yani 2 ile çarpılacağını Ancak ben yine de Technopat sitesinde sormak istedim. Sanırım sizin dediğiniz gibi. Ama yine de daha bilgili bir arkadaşlardan'da cevap bekliyorum. :) Tekrardan Teşekkürler. :)

Tamam sonunda Mhz değerini öğrendim. 1333 Mhz'miş. :D Öncelikle Technopat sitesine ve hepinize teker teker teşekkürler. :D Bios'da 1333 Mhz yazıyor. :) Bu sitenin bu kadar yararlı olacağını beklemiyordum. Anında cevap. :)

Teşekkürler Mhz değerini öğrendim. Bu arada siteye daha yeni katıldım burada konu kitleme gibi bişey var mı ? Varsa yapıyım. Sizleri boşa yormayayım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı