RAM MHz Değerinin Getirisi

Luncor

Kilopat
Daha fazla  
Önceki sorulan soruları da araştırdım ama kafamdaki soru işaretini gideremedim. Yeni sistem ddr4 toplayan bir kişinin ramleri 3000 mhz ya da 2400 mhz alması neyi değiştirir?

İnternette araştırdığıma göre fps'yi etkilemiyor ya da hıza bir katkısı da yok. Ee o zaman bu mhz değerinin bize getirisi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Video renderlarken ve APU sistemlerde RAM'in frekansı kendini belirgin bir şekilde belli eder. Oyun odaklı bir pcye günümüzde 1600, 1866, 2133 mhz gibi değerler gayet ideal. Fazlası da dediğin gibi 0,5 - 1 arası gibi bir fps farkına yol açar. Bununla ilgili birçok deneyi internette bulabilirsin. İhtiyacına göre Ram almalısın.

Kısacası bilgisayarı ve bilgisayarın veri işleme hızını artırıyor 1600mhz hızında ki ve 8gb bir ram oyun için yeterlidir. Fazlası pc hızlandırma ram yiyen uygulamaları özellikle render uygulamalarını vs çalıştırmak için gerekli :)

Yani render yapmayacak kişiler için 2133 üzeri mhz değerinin bir anlamı yok öyle mi? Kafama takılan bir başka konuda, chrome gibi bazı programlar çok fazla ram tüketimi yapıyor. Mhz değeri bu tarz tüketimi çok programlar için önem arz eder mi?

Yani render yapmayacak kişiler için 2133 üzeri mhz değerinin bir anlamı yok öyle mi? Kafama takılan bir başka konuda, chrome gibi bazı programlar çok fazla ram tüketimi yapıyor. Mhz değeri bu tarz tüketimi çok programlar için önem arz eder mi?

Chrome gibi tarayıcı vb. çok mhz kullanmıyor diye biliyorum. Heleki render'dan çok çok az tüketim yapmakta. Yani 8-10 pencere açıp bunun yanında günlük işlerini halletmen gibi durumlarda yine 2133 mhz'den fazlası işine gelmez sanırsam

O zaman oyun bilgisayarı önerilerinde neden yüksek mhz değerli ram önerileri oluyor anlamıyorum. Boş yere para harcamış oluyoruz. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

O zaman oyun bilgisayarı önerilerinde neden yüksek mhz değerli ram önerileri oluyor anlamıyorum. Boş yere para harcamış oluyoruz. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Kimisi herkesi kendi gibi zengin sanıyordur yüksek değer olsun da diyordur, kimisi bilmiyordur. Bu gibi konularda dikkatli olmak lazım.

Hangi videoydu hatırlamıyorum, @Ali Güngör şöyle birşey söylemişti, DDR4 sistemlerde frekans daha yüksek olduğundan oyun oynarken VRAM'in yetmediği durumlarda RAM'den Swap (takas) yapıldığında takılmalar daha az yaşanıyor gibi birşey söylemişti cümleyi de tam kuramadım.

Ekran kartının belleğinin yetmemesi durumunda Ram'den bellek anlamında destek alınıyor diye biliyorum. Bu konuda belleğin alanı daha fazla önemli sanırsam.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı