RAM MHz Değerinin Getirisi

GTA 5 performans videosunda öyle bir cümle geçiyordu evet bende hatırlıyorum ama orada mhz den mi bahsediyordu yoksa gb olarak mı bahsediyordu onu tam hatırlayamadım.

Şimdi bir de şöyle bir şey var. Eğer mhz ile ilgiliyse örnek olarak r9 390x alan birinin zaten vram i 8 gb olacağı için onu da çok alakadar etmeyecek bir durum olur.

GTA 5 performans videosunda öyle bir cümle geçiyordu evet bende hatırlıyorum ama orada mhz den mi bahsediyordu yoksa gb olarak mı bahsediyordu onu tam hatırlayamadım.

Şimdi bir de şöyle bir şey var. Eğer mhz ile ilgiliyse örnek olarak r9 390x alan birinin zaten vram i 8 gb olacağı için onu da çok alakadar etmeyecek bir durum olur.
Gb dan bahsediyordu. Orada mhz lan alakalı hiç bir cümle geçmedi.

Aynen ben de o şekilde biliyorum. Vram aşıldığında ram e, ram aşıldığında da harddisk e kayıyor. Harddisk e kayarsa eğer kasmalar, takılmalar yaşanıyor. Fakat burada mhz nin herhangi bir etkisi var mı o konuda emin değilim.

Aynen ben de o şekilde biliyorum. Vram aşıldığında ram e, ram aşıldığında da harddisk e kayıyor. Harddisk e kayarsa eğer kasmalar, takılmalar yaşanıyor. Fakat burada mhz nin herhangi bir etkisi var mı o konuda emin değilim.

Ben de emin olmamakla birlikte şunu söylemek istiyorum. Örnek verelim 2133 mhz ram ile oyun oynuyoruz. Ekran kartı belleğimiz 2 gb ve oyunun 3 gb bellek tüketmesi durumunda Ram'den 1 gb bellek destek alınıyor. Eğerki ramden bellek tüketmeseydi frekanslar yine aynı çalışacağı için sadece bellek bakımından destek alınıyor olması lazım. Yine de videoları tekrardan gözden geçirmenizi öneririm.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı