RAM MHz Farkı Performansı Ne Kadar Etkiler?

Daha fazla  
Sistemimdeki 8 GB RAM kapasitesini 16'ya yükseltmek istiyorum fakat elimde bulunan RAM 2400 MHz. Bunu da 3400 veya 3200'e yükseltmek istiyorum. Örneğin 8GB 3200MHz RAM'in CL değeri 18 elimde bulunanın ise 16. Yani aynı anda kullanmam için elimdekini satıp bir 8 daha almam lazım. Sizce buna değer mi? MHz gerçekten ciddi performans farkı gösterir mi? Yoksa gene 2400MHz alıp yoluma devam mı etmeliyim?

Çözüm
Düşük frekans farklarında (örn: 2133-2400) çok fazla bir fark söz konusu değil açıkçası ancak oyuna göre 2400MHz ile 3200MHz arasında ciddi farklar yaşanabiliyor, 3200MHz almanızda fayda var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu konuda ben de fikir almak istiyorum. Ryzen sistem kullanıyorum 2400 MHz olan RAM 2133’de çalışıyor. 8 GB RAM daha almayı düşünüyorum ama diğer yandan da elimdekini çıkarıp 3000 MHz’lik RAM mi alsam diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düşük frekans farklarında (örn: 2133-2400) çok fazla bir fark söz konusu değil açıkçası ancak oyuna göre 2400MHz ile 3200MHz arasında ciddi farklar yaşanabiliyor, 3200MHz almanızda fayda var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm
Ryzen 5 1500x kullanmaktayım. Geçen güne kadar 2x8 2400 Mhz RAM kullanmaktaydım, Vatan Bilgisayar KDV indirimlerinde 2x8 3200 Mhz RAM aldım ve özellikle PUBG de FPS artışı yaşadığımı söyleyebilirim.

YouTube'daki videoları izlerken fark ettim; RAM MHz'i performansa yüzdelik olarak etki ediyor sanırım. Yani sisteminin diğer bileşenlerinin (CPU, GPU, vs.) sağladığı FPS'in üzerine yüzdesel ekleme yapıyor. Eğer sistem 200 FPS alıyor ise 3000 MHz 250 FPS yapar, eğer sistem 100 FPS alıyor ise 3000 MHz 125 FPS yapar gibi. Tabii bu sadece benim gözlemim.

İşlemcim Ryzen 5 2600x ben de AMD işlemcilerde MHz değerinin performansa direkt etki ettiğini duymuştum. O zaman ben elimde 2400 MHz RAM'i satıp yerine 2x8 3200 MHz RAM alıyorum.
Peki 1x16GB RAM alsam sorun yaşar mıyım sizce?

2400 Mhz ramleri 3066 Mhz ye overclockladım gerçekten performans arttı

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    33 KB · Görüntüleme: 831
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı