RAM MHz nasıl öğrenilir?

Daha fazla  
Merhaba ben RAM alacağım fakat MHz ne olduğunu pek kesinleştiremedim AIDA 64'te farklı görev yöneticisin de farklı ve CMD de farklı bir şekilde göstermekte ben hangisini baz almalıyım? ve CM'de de 2400 MHz göstermekte.
Bu da CMD'nın ölçtüğü değer.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    50,5 KB · Görüntüleme: 355
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    85,1 KB · Görüntüleme: 321
Son düzenleyen: Moderatör:
AIDA64'te Bellek Hızının karşısında yazan değer RAM frekansınızdır. Sizin RAM'leriniz 3200 MHz. Görev Yöneticisi RAM'in MHz'sini değil o an bulunduğu MHz değerini gösterir. BIOS'tan RAM frekansınızı 3200 MHz yapın.

Son düzenleme:
Hemen atıyorum.
Uğraştırdığım için kusura bakmayın. İlk attığım mesajımı düzenlemiştim. Her neyse. Burada da aynı değerler gözüküyor zaten. Max Bandwidth karşısındaki değer RAM frekansınız oluyor. Memory sekmesinde CAS Latency ile RAM'inizin CL değerini öğrenebilirsiniz. SPD Ext. kısmında Belleklerin XMP desteğinin olup olmadığını anlayabilirsiniz. Sizde orası boş olduğu için XMP desteği olmadığı anlamına geliyor. Zaten XMP desteği olsaydı AIDA64'te iki adet Bellek hızı kısmı olur; birinde XMP, diğerinde ise stock frekansı gösterirdi.

Maksimum frekansı ve gecikme değeri: 3200MHz CL22-22-52-74 1.2v
Ürün kodu: M471A5244CB0-CWE
Ürünün aynısından almak istiyorsanız linki: Samsung M471A5244CB0-CWE 4 GB DDR4 3200 MHz CL22 Notebook Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Anlık olarak sizdeki çalışma frekansı: 2400MHz.
3200MHz'de kullanmak için BIOS'tan XMP açın.

Hocam galiba laptop kullandığımdan ötürü yok galiba.
Uğraştırdığım için kusura bakmayın. İlk attığım mesajımı düzenlemiştim. Her neyse. Burada da aynı değerler gözüküyor zaten. Max bandwidth karşısındaki değer RAM frekansınız oluyor. Memory sekmesinde cas latency ile RAM'inizin CL değerini öğrenebilirsiniz. SPD ext. Kısmında belleklerin XMP desteğinin olup olmadığını anlayabilirsiniz. Sizde orası boş olduğu için XMP desteği olmadığı anlamına geliyor. Zaten XMP desteği olsaydı AIDA64'te iki adet bellek hızı kısmı olur; birinde XMP, diğerinde ise stock frekansı gösterirdi.

Yani hocam ben o kadar bilmem benım alacığım RAM 2400MHz olmalı yoksa 3200 MHz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı