RAM MHz Overclock'u Nedir?

proxymus

Decapat
Ben bu aralar bir PC toplamaya çalışıyorum, ancak anakart tercihimde anakartların desteklediği RAM bellek hızları ile ilgili anlayamadığım ibareler var. Örnek, almak istediğim anakartın özelliklerine baktığımda şu ibareler var, 4 adet RAM yuvası,
Maksimum 64GB DDR4 3200(O.C.)/3000(O.C.)/2933(O.C)/2800(O.C)/2666/2400/2133 MHz RAM bellek hızlarını destekler.

Sorum şu yanlarında OC yazan frekansa sahip bellek hızlarında RAM almak istesem bu anakart ne yapacak benim yapmam gereken bir ayar mı var? Başka bir yerde okuduğum bilgiye göre; RAM için anakarta overclock yaparsak, anakart garanti dışı kalıyormuş. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Anakartın maksimum 3200 MHz hızını destekliyor. Yani sen 3400 MHz hızlarına sahip RAM modülleri takmaya çalışırsan çalışmayabilir ya da 3200 MHz hızında çalışır. En fazla 3200 MHz RAM modülleri almalısın.

Cevaplar için teşekkür ederim. Cevaplar'dan anladığım şu, yanında O.C yazmayan değerlere sahip RAM'leri anakarta taktığımda direkt kendi değerleri ile çalışıyor, yanında O.C yazan değerlere sahip RAM'leri taktığımda ise biostan XMP açmam gerekiyor. Peki bu XMP açmak garanti ile ilgili bir sıkıntı çıkarıyormu ? Farklı bir yerde bu sorunla ilgili bir yorum okudum.

Cevaplar için teşekkür ederim. Cevaplar'dan anladığım şu, yanında O.C yazmayan değerlere sahip RAM'leri anakarta taktığımda direkt kendi değerleri ile çalışıyor, yanında O.C yazan değerlere sahip RAM'leri taktığımda ise biostan XMP açmam gerekiyor. Peki bu XMP açmak garanti ile ilgili bir sıkıntı çıkarıyormu ? Farklı bir yerde bu sorunla ilgili bir yorum okudum.

Hayır. Garantinizi etkilemez.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı