RAM MHZ Uyumluluğu

K-time

Hectopat
Merhaba arkadaşlar anakartım Asus Z77-A LGA 1155 şuanda GSKILL 2X4=8GB 1333 MHz RAM takılı sistemimde buna ekleme olarak aynı marka bir 8 GB daha eklemek istiyorum fakat merak ettiğim bir şey var 1333 MHz'nin yanına 1600 MHz yada farklı bir sayıda RAM takıldığında uyumluluk sorunu vb. şeyler olur mu acaba?Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi Forumlar...

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar anakartım asus Z77-A LGA 1155 şuanda GSKILL 2X4=8GB 1333MHZ Ram takılı sistemimde buna ekleme olarak aynı marka bir 8 gb daha eklemek istiyorum fakat merak ettğim birşey var 1333mhz in yanına 1600mhz yada farklı bir sayıda ram takıldığında uyumluluk sorunu vb. şeyler olurmu acaba?Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi Forumlar...

Firmaların önerdiği; aynı özelliklere sahip bellek kullanılması.

Ancak 1333MHz belleklerin yanına 1600MHz'lik başka bellekler takarsanız, tamamı 1333MHz'de çalışır.

Aynı hızdaki remleri takmalısınız.Eğer takmazsanız remlerde çakışma yaşıyabilirsiniz.

Çakışma diye bir kavram yok :)

Farklı hızlara sahip bellekler aynı anda kullanılabilir, bunda bir sorun yok. Ancak toplam hız; en düşük hıza çekilir.

İlave olarak farklı marka bellekler arasındaki uyum sorunu tamamen şans işidir. Çalışıp, çalışmayacağının garantisini kimse veremez.

Çakışma diye bir kavram yok :)

Farklı hızlara sahip bellekler aynı anda kullanılabilir, bunda bir sorun yok. Ancak toplam hız; en düşük hıza çekilir.

İlave olarak farklı marka bellekler arasındaki uyum sorunu tamamen şans işidir. Çalışıp, çalışmayacağının garantisini kimse veremez.

Çok teşekkürler yardımın için.

Eski bellekleri çıkar sat, tamamını 1600Mhz e yükselt çünki işlemcin 1600MHz destekliyor ama bunu maddi durumun elverirse yap ki ekleyeceksen o şekil tamamen değiştirip yapmalısın.

Merhaba arkadaşlar anakartım Asus Z77-A LGA 1155 şuanda GSKILL 2X4=8GB 1333 MHz RAM takılı sistemimde buna ekleme olarak aynı marka bir 8 GB daha eklemek istiyorum fakat merak ettiğim bir şey var 1333 MHz'nin yanına 1600 MHz yada farklı bir sayıda RAM takıldığında uyumluluk sorunu vb. şeyler olur mu acaba?Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi Forumlar...

Bellek eklemene veya değiştirmene gerek yok çok ağır iş-yükü gerektirecek yazılımlar kullanmıyorsan.

1. Buraya bakabilirsin:

AnandTech | Memory Scaling on Haswell CPU, IGP and dGPU: DDR3-1333 to DDR3-3000 Tested with G.Skill

2. Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video İngilizce olduğu için en azından oyun sonuçlarına bakabilirsin 2:05'den itibaren ve hızlı belleğin 0 etkisi olduğunu görürsün.

Bence hiçbir sorun oluşturmaz gibi geliyor. %60-%70 civarı eminim. Ama yine de küçük bir araştırma yap derim.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı