RAM mi yoksa RAM slotunun mu bozuk olduğu nasıl anlaşılır?

31Yalovalı

Femtopat
Daha fazla  
Uzatmadan konuya gireceğim yeni sistem topladım ve bir tek RAM'i ikinci el aldım.
Bileşenler.
Ryxen 7 9700X.
Thermalright hava soğutma.
ASUS TUF B650-E Wi-Fi
Kingston rengade 2x16 6000MHz CL32.
Kioxia Exceria Pro 1TB.
XPG Kyber 750W.
XPG kasa.

Bilgisayarı BIOS güncellemesi yapıp açtım ekrana BIOS ekranı gelmedi ve anakart üstüde turuncu bir LED yandı( fotoğraf aşağıda) bu sırada RAM'lerin RGB'leri yanıyor. RAM'leri çıkarıp silgi ile slotları silip tekrar taktığımda undefined olarak BIOS'ta gözüktü bu sırada RAM'i BIOS'tan 6000MHz almaya çalıştım ama aldıktan sonra gene görüntü gelmedi (anakarta gene turuncu LED yandı). Bu sefer BIOS'u tekrar güncelleyip denedim ama gene açılmadı. RAM'leri sök çıkar yaptım ve sadece birini taktım ve gene undefined olarak BIOS'ta gözüktü ardında sistemi kapatıp iki modülü de taktım birini Kingston olarak görürken diğerini undefined olarak gördü. Meraktan sistemi kapatıp tekrar açtım bu sefer görüntü gene gelmedi ve anakartta tekrar turuncu LED ışığı yandı ve burada pes ettim. Şimdi sorum şu benim anakartın RAM slotları mı bozuk yoksa RAM mi?

Ekstra bilgi RAM'leri sadece 2. ve 4. slotta denedim.

fotoğraflar

@Yener K.

Dosya Ekleri

• 20251206_003448.jpeg
    20251206_003448.jpeg
    225,2 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG-20251206-WA0001.jpeg
    IMG-20251206-WA0001.jpeg
    93,7 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Tek tek her sotta deneyerek neyin bozuk olduğunu anlayabilirsiniz.

Hocama dibine kadar bastırdım çit sesi geldi ve mandal kapandı, Her seferinde bunu yaptım yani.

RAM bir tanınıyor bir tanınmıyor, bu da pinlerin tam oturmadığı anlamına geliyor, sürekli tanınmamış olsa RAM'lerde sorun var denebilir.

RAM bir tanınıyor bir tanınmıyor, bu da pinlerin tam oturmadığı anlamına geliyor, sürekli tanınmamış olsa RAM'lerde sorun var denebilir.

Hocam ilk açılışta BIOS RAM'i undefined olarak görüyor sistemi kapatıp tekrar açtığımda BIOS ekranı bile gelmiyor, bu sırada RAM'lerin RGB'si sürekli yanıyor (bilgisayarı kapatma hariç) ben SPD hatası diye düşünüyorum.

Şunu da belirteyim ram de anakart ta sağlam olabilir. Bu durumda işlemci ile alakalı sorun da olabilir. Bellek kanallarını işlemci kontrol ettiği için bu kısımlarda meydana gelen arızalar da olabiliyor zaman zaman.

Onun fotoğrrafini vallahi çekmedim hocam, Kingston yazıyordu, acaba RAM'de yazılımsal bir hata olabilir mi?

RAM'de SPD verilerinin alınamaması gibi sorunlar olabiliyor, bence hiç uğraşmadan RAM'leri gönderin, anakart slotlarının ikisinin de arızalanması çok zor ihtimal.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı