RAM miktarı ne kadar olmalı?

Constantine

Kilopat
Arkadaşlar mutlaka denk gelmişsinizdir bir yerde, bir yazıda vs.. Sormak istediğim soru şu;
Bilgisayar toplarken 8 GB RAM miktarının yeterli olduğunu fazlasının gereksiz harcama olduğu söyleniyordu. Yeni çıkan oyunlara baktığımız zaman en az 8 GB RAM miktarı istediklerini görüyoruz. 8 GB RAM yeterli ise bu yeni nesil oyunların, programların yüksek RAM isteme nedeni nedir? Teşekkür ederim, gereksiz bir soru oldu ise cahilliğime verin .

RAM kullanımı arttı. 8 GB RAM oyunlar için ve çoğu işlem için yeterli bir miktar.

8 GB şuan ve 4-5 seneyi rahat götürür . Eğer oyunları en iyi grafikte oynamak istersen ozaman biraz daha fazlasını önerebilirim

Oyunlar'ın ram kullanımı arttı da oyunlar DRAM kullanmıyorki Ekran kartındaki VRAM'leri kullanıyor benmi yanlış biliyorum 8 GB olsa ne olur 4 GB olsa ne olur oyun için bir şey fark ettirmezki ? 8 GB ileriye dönük bir yatırım ben ne yaparsam yapayım PC de 20 tane sayfa açayım YouTube'da 4 tane video aynı anda yüklensin Photoshop açık olsun dosyalar, Skype falan ne varsa açayım 3.2 GB'ı geçemedim RAM kullanımında. Neye dayanarak 8 GB altı RAM alınmaz bu devirde diyorsunuz ki ?

Son düzenleme:
Şu an en fazla 6 GB isteniyor. Yani birkaç oyunu oynamadan 4 GB bile yeter. En ideali 8 GB. Fazlası gereksiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…