RAM miktarı ne kadar olmalı?

Constantine

Kilopat
Arkadaşlar mutlaka denk gelmişsinizdir bir yerde, bir yazıda vs.. Sormak istediğim soru şu;
Bilgisayar toplarken 8 GB RAM miktarının yeterli olduğunu fazlasının gereksiz harcama olduğu söyleniyordu. Yeni çıkan oyunlara baktığımız zaman en az 8 GB RAM miktarı istediklerini görüyoruz. 8 GB RAM yeterli ise bu yeni nesil oyunların, programların yüksek RAM isteme nedeni nedir? Teşekkür ederim, gereksiz bir soru oldu ise cahilliğime verin :).

8 GB şuan ve 4-5 seneyi rahat götürür . Eğer oyunları en iyi grafikte oynamak istersen ozaman biraz daha fazlasını önerebilirim :sentinel:

Oyunlar'ın ram kullanımı arttı da oyunlar DRAM kullanmıyorki Ekran kartındaki VRAM'leri kullanıyor benmi yanlış biliyorum 8 GB olsa ne olur 4 GB olsa ne olur oyun için bir şey fark ettirmezki ? 8 GB ileriye dönük bir yatırım ben ne yaparsam yapayım PC de 20 tane sayfa açayım YouTube'da 4 tane video aynı anda yüklensin Photoshop açık olsun dosyalar, Skype falan ne varsa açayım 3.2 GB'ı geçemedim RAM kullanımında. Neye dayanarak 8 GB altı RAM alınmaz bu devirde diyorsunuz ki ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı