RAM miktarını mı yükseltmeliyim, yoksa SSD mi almalıyım?

maske0145

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarımda 2GB + 1GB RAM bulunmakta. Bilgisayarımda YouTube'da video izlerken olsun, oyunlarda olsun anlık takılmalar yaşıyorum. Anakartımın desteklediği maksimum RAM miktarı 6 GB olduğundan dolayı, 1GB RAM yerine 4 GB RAM takıp bu sorunlardan kurtulabilir miyim veya RAM yerine SSD mi almalıyım? Hangi seçenek benim için en iyisi olacaktır?

windowsu ( 8.1 kullanıyorsanız gerekli değil) ssd ye kurmak en iyisi ama ram almak oyunlarda performansı artırır bence uzun süreli rahatlık için ikisini almanız daha makbul

Artı -1 Eksi
Windows 10 yoksa, RAM.
Varsa SSD.

Windows 10 var.

İkisini de almanız çözüm üretmeyebilir. Sisteminizi yazar mısınız?

3GB RAM / Pentium Dual Core E6600 3.06 GHz / AMD Radeon HD 6570 1GB / sistemim budur.

Hocam bilgisayarınızda zaten bu kadar RAM varsa Windows 10 yoktur. Bence RAM almak daha mantıklı olacaktır. Ama sisteminizi yazarsanız daha iyi olur.

3 yıldır Windows 10 kullanıyorum.

Windows 10 var.

3GB RAM / Pentium Dual Core E6600 3.06 GHz / AMD Radeon HD 6570 1GB / sistemim budur.

3 yıldır Windows 10 kullanıyorum.

O zaman RAM almanız daha mantıklı olacaktır. Piyasasına bakmadım ama bütçeniz varsa RAM'inizi maksimuma çıkartın. Anlattığınız sorunlara çözüm üretebilecek en mantıklı yol budur. SSD anlattığınız sorunlara çözüm olmayacaktır çünkü anlattığınız sorunlar daha çok RAM'le alakalı bildiğim kadarıyla. Tabi bütçeniz varsa bir SSD almanızı öneririm düşük boyutlu olsa bile.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı