RAM nasıl seçilmeli?

Bilmem7342627

Decapat
Yer
İstanbul
Şimdi, bir sürü model bakıyorum. Bazıları çok iyi, bazıları çok kötü diyor.
Çok fazla kafam karıştı.
Kaç MHz lazım? Kaç CL lazım? En az ne kadar MHz lazım?
Hayır mesela Corsair Vengeance'ye bakıyorum bazıları efsane bazıları iğrenç diyor benim çok kafam karıştı araştırma yapmaktan bıktım artık.
1 aydır araştırma yapıyorum hiçbir yere ulaşamadım.
Alabileceğim markalar bunlar. Link atmayın, bir web sitesinden topluyorum:

Crucial Ballistix
Ballistix
Corsair Vengeance
G.Skill
G.Skill Ripjaws V
Corsair
Kingston Hyper-X

Bu markaları en iyisinden en kötüsüne doğru sıralayın ve lütfen ürün linki atmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok fazla kafam karıştı.
Hayır mesela Corsair Vengeance'ye bakıyorum bazıları efsane bazıları iğrenç diyor benim çok kafam karıştı araştırma yapmaktan bıktım artık.

Crucial Ballistix.
Ballistix.
Corsair Vengeance.
G.Skill
G.Skill Ripjaws V
Corsair.
Kingston Hyper-X

Bu markaları en iyisinden en kötüsüne doğru sıralayın ve lütfen ürün linki atmayın.

Kingston bence en iyisi Corsair yine çok iyi G.Skill yine çok iyi diğerlerini kullanmadım o yüzden yorum yapmayacağım şu anda Kingston kullanıyorum.

En az ne kadar MHz lazım?
Anakartınız da destekliyorsa 3000-3200Mhz arası iyi olacaktır.

CL16 ve daha aşağısı. Örneğin CL15.

Crucial Ballistix>GSkill>HyperX>Corsair

İlk 3 içinden ucuz olanı alın geçin. Corsair RAM'lerde sorun yaşayan sayısı oldukça fazla.

Çok fazla kafam karıştı.

Crucial Ballistix.
Ballistix.
Corsair Vengeance.
G.Skill
G.Skill Ripjaws V
Corsair.
Kingston Hyper-X

Hocam attığınız markaların hepsi kaliteli bütçenize göre düzenleme yapın bütçem kısıtlı RGB istemiyorum diyorsanız Crucial Ballistix, ama yok bütçem var ışıl ışıl parlasın diyorsanız G.Skill Trident Z ve Vengeance RAM konusunda bu kadar araştırma yapmanıza gerekk yok attığınız markaların hiçbiri sizi üzmez.
MHz ise gene bütçenize bağlı ama 3000, daha altı almayın 3000 MHz ile 3200 arasında pek fark yok hatta çok ufak fark var. CL değerleri MHz ne kadar yükselirse o kadar artar bu yüzden CL değerini kafanıza takmayın ortalama olarak 3000MHz CL1 3200MHz CL16, 3600MHz CL18 olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı