RAM nasıl seçilmeli?

Bilmem7342627

Decapat
Yer
İstanbul
Şimdi, bir sürü model bakıyorum. Bazıları çok iyi, bazıları çok kötü diyor.
Çok fazla kafam karıştı.
Kaç MHz lazım? Kaç CL lazım? En az ne kadar MHz lazım?
Hayır mesela Corsair Vengeance'ye bakıyorum bazıları efsane bazıları iğrenç diyor benim çok kafam karıştı araştırma yapmaktan bıktım artık.
1 aydır araştırma yapıyorum hiçbir yere ulaşamadım.
Alabileceğim markalar bunlar. Link atmayın, bir web sitesinden topluyorum:

Crucial Ballistix
Ballistix
Corsair Vengeance
G.Skill
G.Skill Ripjaws V
Corsair
Kingston Hyper-X

Bu markaları en iyisinden en kötüsüne doğru sıralayın ve lütfen ürün linki atmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Markanın pek önemi yok. İçindeki çip farkı yaratıyor. Siz alırken timing değerleri daha sıkı olanları almaya özen gösterin, mesele 3200 MHz için CL16-20-20 olan RAM her çip olabilir ama CL16-16-16 şeklinde satılıyorsa muhtemelen Samsung B-die ya da bunun gibi OC potansiyeli yüksek bir zar olma olasılığı daha yüksek.

Dediğiniz markaların hepsi kaliteli markalardan. MHz olarak oyun oynamak için 3200 MHz'nin altına düşmenizi tavsiye etmem çünkü RAM MHz'leri işlemci veya ekran kartı değiştirmişsin gibi FPS'yi çok etkiliyor
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Örnek olarak bu videodan bakabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı