RAM olmadan bilgisayar başlatılırsa ne olur?

Herolog

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar RAM hariç tüm bilgisayar parçalarım geldi ve bilgisayarımı kendim kablolama ve toplamasını yaptım.

Sorum işe şu RAM olmadan bilgisayarı başlattığımda tabii ki görüntü gelmiyor, fanlar ve RGB ışıkları çalışıyor.

Ama bilgisayar bir süre bu şekilde devam edip kapanıp tekrar kendisi açılıyor.

RAM olmadan tamam görüntü gelmez ve fanlar çalışır ama bir süre sonra kapanması ardından kendiliğinden açılması normal mi?

İşlemcide bir sıkıntı olma ihtimali veya kablolamada bir sıkıntı olma ihtimali var mı?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Bence tek sıkıntı RAM olmaması. RAM gelse, denesen, bir şey olursa o zaman sorsan, hani, daha mantıklı bence. Şu an seni boş gördüm, youtube filan izle, kafanı dağıt. Bırak aleti..

Hocam benim bu konuda bir bilgim yok ama yaşadığım bir olayı anlatayım belki sorunuza cevap olabilir. Benim eski bilgisayarım da RAM temassızlık yapınca sizin dediğiniz gibi her şey çalışıyordu, ekrana görüntü gelmiyordu ve kasa kendiliğinden çalışıp geri kapanıyordu.

Bence normal ya takmayın kafanıza RAM gelince açarsınız benim yan PC'de de aynısı olmuştu RAM sokete tam oturmamıştı mesela oturtunca normal açıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam benim bu konuda bir bilgim yok ama yaşadığım bir olayı anlatayım belki sorunuza cevap olabilir. Benim eski bilgisayarım da RAM temassızlık yapınca sizin dediğiniz gibi her şey çalışıyordu, ekrana görüntü gelmiyordu ve kasa kendiliğinden çalışıp geri kapanıyordu.

Yanıtınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar RAM olmazsa çalışmaz. Cihaz BIOS ekranında kalır. Ve çoğu zaman bir hata mesajı verir siyah ekran üstünde beyaz yazılar ile. Speaker (hata mesajı için ses) var ise hata mesajı verir ses ile.

Arkadaşlar sadece kapanıp kendiliğinden açılması garibime gitti. Bilginiz yoksa üst perdeden konuşmanıza gerek yok bu arada. Teşekkürler.
Ben sizinle dalga geçmek amaçlı öyle bir şey yazmadım. RAM bilgisayarın beynidir.
İnsan vücuduyla karşılaştırma yaptım. Yanlış anladıysanız özür dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı