RAM Otomatik OC Yaptığında, Anakartta OC Yapar mı?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar hayırlı akşamlar, Asus B350M-K 3200 OC anakartım ve Kingston Hyperx Fury 2600 OC RAM mevcut sistemde. RAM'de otomatik OC yapma özelliği var, sistem çalıştığında RAM otomatik OC yaptığında ona bağlı olarak anakartta OC yapar mı? Yoksa BIOS'tan ayar mı yapmam lazım anakart için? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar teşekkür ederim. Devamlı ceza yediğim için yazamıyorum sürekli, benim sormak istediğim aslında o değil ben OC yapmak istemiyorum henüz, sadece RAM'i tak çalıştır yaptığım zaman anakartta otomatik OC yapar mı diye soruyorum. Çünkü RAM'de otomatik OC yapma özelliği olduğu için anakartı'da etkiler mi? Birde anakartta DDR4 3200(O.C.)/2933(O.C.)/2666/2400/2133 MHZ yani 2666 MHZ'den sonra mı OC özelliğine geçmiş oluyor?

Arkadaşlar teşekkür ederim. Devamlı ceza yediğim için yazamıyorum sürekli, benim sormak istediğim aslında o değil ben OC yapmak istemiyorum henüz, sadece RAM'i tak çalıştır yaptığım zaman anakartta otomatik OC yapar mı diye soruyorum. Çünkü RAM'de otomatik OC yapma özelliği olduğu için anakartı'da etkiler mi? Birde anakartta DDR4 3200(O.C.)/2933(O.C.)/2666/2400/2133 MHZ yani 2666 MHZ'den sonra mı OC özelliğine geçmiş oluyor?
2666 MHZ RAM'lerin şuan 2666 MHZ'de çalışıyorlar mı? RAM OC'da yardımcı olamayacağım fakat 2666'da çalışmıyorsa kolayca 2666'ya çekebilirsiniz. Onun da üstü ile ilgili bir bilgim yok.

Parçalar elimde de birleştirmedim henüz, sadece vatandaki arkadaş bilgisayarı kitleyebilir eğer RAM ryzen uyumlu değilse dedi o yüzden sormak istedim. Ayrıca anakartı 2666 MHZ çektiğim zaman OC yapmış mı oluyorum?

Ramlerin uyumluluğunu anakart markası yayınlamıştır. Evet 2666 üstü için biostan ayarlamanız gerek. Biosa update yapın sonra uygun ram profilini seçin, voltaj vs uğraşmadan otomatik oc olur bios sayesinde.

Sorun OC yapmak değil, yapmakta istemiyorum. Sadece RAM' den tam anlamıyla yararlanmak istiyorum. Şöyle RAM normal'de 2133 MHZ ama 2666 MHZ' ye kadar otomatik olarak OC yapıyor. Fakat anakart özelliklerinde 2400 MHZ RAM destekli yazıyor, bende anakartı 2666 MHZ çektiğim zaman OC yapmış mı oluyorum? Çünkü anakartta 3200 OC 2933 OC yazıyor ama devamın da 2666/2400/2133 kısımlarında OC yazmıyor. 2666 MHZ çektiğim zaman OC yapmış mı oluyorum? Ama bi yandan da RAM desteğinde de 2400 MHZ yazıyor anlatmaya çalıştım umarım başarmıştım.

Anakartlar özel değilse otomatik olarak O.C yapmaz.
Ben anakartı 2666 MHZ çektiğim zaman OC yapmış mı oluyorum?
Evet birnevi O.C yapıyorsun ama RAM bu frekanslarda test edildiği için risk taşımıyor denebilir.
Fakat anakart özelliklerinde 2400 MHZ RAM destekli yazıyor.
APU veya Athlon işlemciler için maksimum 2400MHz, Ryzen işlemciler için 3200MHz yazıyor.
Screenshot_8.png

Yani rahatlıkla yüksek hızlara çıkarabilirsin.

Ama anakart risk taşıyor mu? Çünkü anakartın RAM desteğin'de 2400 MHZ yazıyor. 2666'ye çektiğim zaman anakartta sıkıntı yaşar mıyım? Yani anakartın risk kısmına girmek istemiyorum henüz. Birde neden 2666 MHZ'de OC yazmıyor?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı