Extreme1 ilk cycle'ı sorunsuz bitirdi, 2. cycle'a başladı.Ona sokmadan önce tRRDS - 6 tRRDL - 6 tFAW - 24 girer misin? Extreme1 ve 1usmus'un daha çabuk bitmesini sağlayacak.
Extreme1 ilk cycle'ı sorunsuz bitirdi, 2. cycle'a başladı.
3. cycle'da biraz devam etti sonra kendim kapattım.2. döngü bitince kapatabilirsin. Sonrasında
tCWL - 14
tRDWR - 10
tWRRD - 3
tWR - 16
tRTP - 8
tRAS - 29 girebilirsin.
Bu zamanlamalar da kullanılmıyor sisteminde, 1 girebilirsin:
tWRWRDD
tRDRDDD
Örneğin RDRDDD Read to Read Delay Different Dimm demek, 1DPC yani kanal başına 1 DIMM kullandığından kullanılmıyorlar.
Dediğin değerleri girdim, yalnız tRDWR 8'miş, 10 yaptık. Bilgin olsun diye söyleyeyim dedim.
Bir de 3800Mhz için sıkılık değerleri nasıl ? Ortalama mı, iyi mi, idare eder mi ? Örneğin, 21 olanları daha sıkılaştırabilir miyiz ? Gibi...
RAM performansını ölçmek için hangi programı önerirsin ?
Herşey için çok teşekkür ederim. Sonrasında, burada sanırım özel mesaj atma yok, ya da bana açık değil. Forumu kirletmemek adına, arada bir sana ulaşmamın bir yolu var mı acaba ?
Özelden yardımlaşmanın yasak olması garipmiş, yeni öğrendim.tCWL'i düşürmek için onu arttırmak gerekiyor.
Ortalama sayılır. Daha yapılacak var. tRCDRD 19 tRCDWR 8 tRP 20 tWRRD 2 tRDRDSCL 4 tWRWRSCL 4 deneyebilirsin.
AIDA64 kullanılabilirsin.
Maalesef forumda özelden yardımlaşmak yasak. Rica ederim.
Özelden yardımlaşmanın yasak olması garipmiş, yeni öğrendim.
Bu verdiğin değerleri yarın deneyeceğim.
AIDA64 malum TRIAL versiyon var sadece o yüzden yapabildiğim testleri yaptım, görsellerini ekliyorum. Değerlendirebilirsen sevinirim.
Güvenli modda yaparsan daha doğru sonuç verir.
Dediğin gibi Güvenli Mod'da aldığım sonuçlar.
Read: 54054 MB/s
Write: 30396 MB/s
Copy: 52447 MB/s
Latency: 63.0 ns
Bir de son verdiğin ayarlarda tRCDWR 8 mi 18 mi olacak ?
FCLK stabilitesini ölçmek için kullanabileceğiniz program olarak Prime 95 öneririm.
Buradan indirebilirsiniz;
Prime95 download version 30.9 build 3
Download Prime95, For overclockers, Prime95 has a feature called "Torture Test" that allows maximum stress testing on the CPU and RAM. There are several options allowing the stress test ...
www.guru3d.com
Programı açtıktan sonra karşınıza gelen ekrandan ''Large FFTs'' seçeneğini seçin. Large FFTs seçeneği işlemcinin bellek kontrolcüsünü teste soktuğundan bir hata olup olmadığını anlayabilirsiniz. Test sırasında ekranınınız gidip geliyorsa, Prime95 sekmesi üzerinde herhangi bir error görüyorsanız, Prime95 testi sırasında Windows hata sesi duyuyorsanız testi durdurun. Bilin ki FCLK ayarınız stabil değil.
HWiNFO indirin.
Free Download HWiNFO Sofware | Installer & Portable for Windows, DOS
Start to analyze your hardware right now! HWiNFO has available as an Installer and Portable version for Windows (32/64-bit) and Portable version for DOS.
www.hwinfo.com
HWiNFO'da ''Sensors'' sekmesine tıklayın. O sekmenin en altında ''Windows Hardware Errors (WHEA)'' diye bir sekme olacak. Bu sekmede Prime 95 Large FFTs testi aktif olduğu süre boyunca ''0'' yazmalı. "1" bile yazsa stabil değildir.
Rehber: AMD Ryzen DDR4 RAM Overclock
Merhaba, bu rehberi uzunca bir süredir açmayı planlıyordum ancak detaylı yapmak istediğimden dolayı biraz beklemek istedim. Bildiğiniz üzere RAM overclock hakkında kaynak yok denecek kadar az. Yabancı kaynaklarda dahi erişim çok mümkün olmuyor. Bu sebeple böyle bir konu açıp insanlara bilgi...www.technopat.net
Bunu denemeden önce ayarlara bir bakalım istersen, TM5 deli gibi hata verdi.8 kalabilir. Stabiliteye etkisi minimal. Şunu yapar mısın?
Bunu denemeden önce ayarlara bir bakalım istersen, TM5 deli gibi hata verdi.