RAM Overclock Oyunlarda Crash Sorunu

Roarke

Decapat
Corsair Vengeance RGB Pro 3600MHz 8GB X 2 RAM'i tam kapasitede kullanmak istiyorum. Normalde 2400 MHz çalışan RAM'e A-XMP profilini yükleyince(3600 MHz)Windows crash sorunu verdi stabil değildi. Daha sonra A-XMP'yi kullanmayıp, manuel olarak 3600 MHz overclock yaptım. Windows crash sorunu çözüldü fakat oyunlarda hata vermeden rastgele crash sorunu oluşturdu.

Overclok işleminde kullandığım ayarlar şu şekilde:

DRAM Frequency 3600 Mhz
RAM Voltage 1.41 V
Command Rate 2T
tCl 19T
tRCDRD 19T
tRP 19T
tRAS 36T
tRFC 590T

Bu ayarlar ile Cinebench ve memtestten başarı şekilde geçmesine rağmen oyunlarda anlattığım gibi sorun yaşıyorum. Konu hakkında fikir verebilir misiniz?

Sistemimin kalanı şu şekilde:

MSI B450 Tomahawk Motherboard
AMD Ryzen 2600 CPU
MSI RTX 2060 GAMING-Z
1 TB HDD 250 GB SSD
Windows 10 Pro 64 bit OS

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle BIOS güncel değilse güncelle. Daha sonra RAM frekans hızını 3466 MHz olacak şekilde ayarla çünkü anakartın en fazla 3466 MHz RAM frekans hızı destekliyor. Keşke 3600 MHz RAM almadan önce anakartın en fazla ne kadar RAM frekans hızını destekliyor kontrol etseymişsin.

Haklısınız 3466 MHz ye alınca crash sorunu çözüldü. İtopyadan kampanya ile almıştım maalesef ya 3600 ya da 2433 Mhz almam gerekiyordu ve ryzen işlemciler 2433 ile performans kaybı yaşıyor diye biliyorum. Yardımınız için teşekkürler.
Öncelikle BIOS güncel değilse güncelle. Daha sonra RAM frekans hızını 3466 MHz olacak şekilde ayarla çünkü anakartın en fazla 3466 MHz RAM frekans hızı destekliyor. Keşke 3600 MHz RAM almadan önce anakartın en fazla ne kadar RAM frekans hızını destekliyor kontrol etseymişsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı