RAM overclock sonucu nasıl?

İnperial

Hectopat
Selam, Crucial 2400MHz 8 GB DDR4 CL16 RAM'i CL16 değerinde tutarak 2800MHz çıkardım. Memory TRY ıt ile yaptım çok bilgili değilim doğru olmuş mu? Stabilitesini test etmek için program önerebilir misiniz (bu arada RAM'imin çipi b-die)

Rocket League oyununda 10dk oynadım herhangi bir donma ile karşılaşmadım.

Yukarıda hocamın önerdiği programla da test yapıp yazarsanız sevinirim. O zaman da bir sıkıntı olmazsa rahatça kullanabilirsiniz.

Evet yapıyorum şu anda peki 3000 MHz'e zorlamalı mıyım 2800MHz ile arasında çok fark var mıdır?(Test olumlu olursa tabii ki)

Çıkartabilirseniz çıkması iyi olur ama bence böyle de iyi. Böyle kalması daha sağlıklı olabilir çünkü hem bilginiz az olduğu için bir sıkıntı çıkabilir.

Evet yapıyorum şu anda peki 3000 MHz'e zorlamalı mıyım 2800MHz ile arasında çok fark var mıdır?(Test olumlu olursa tabii ki)
Bence zorlama. Bilgin kısıtlı sanırsam RAM'leri yakmayasın. Ayrıca çalışsa bile ömrü oldukça kısalacaktır sisteminiz iyise 200MHz çok fark göstermeyecektir aksine sağlıklı olur.

Haklısınız yakında yeni 8 GB RAM alacağım 2400MHz aynı marka onu da aynı hıza çıkarsam sorun oluşur mu? Bir de bu test 4 kere tekrarlıyor sanırım hepsini beklemeli miyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…