Rehber RAM Overclock

FCLK'u manuel olarak 1800MHz yapmayı dene ama muhtemelen sistem boot etmediği için otomatik olarak gecikmeleri çok yükseltmiştir diye düşünüyorum. Anlaşılan CL15 için daha fazla voltaj istiyor.
FLCK'ı Cl16 denerken de manuel ayarlamıştık zaten o 1800mhzde. Sorun voltaj ise bulaşmaya gerek yok. 16da düşebildiğimiz kadar düşelim
FLCK'ı Cl16 denerken de manuel ayarlamıştık zaten o 1800mhzde. Sorun voltaj ise bulaşmaya gerek yok. 16da düşebildiğimiz kadar düşelim
Farklı birşey herhalde (CR2, zamanlama değerleri)
Aynen FLCK 1800 yapmanı söylemiştim.
Sistem başta boot etmiyor zaten, reset atarak açabiliyordum cl15te

Aynen 16 ı iyidir (Tecrübe kazandıkça diğer değerlerinde düşürürsünüz, şimdilik benim gibi 5 değeri değiştirmeye devam ).
16-19-12-12-24 1.45V dener misiniz?
Aman eksik kalsın ya Ben zaten bu tarz işleri sevmiyorum. Olduğu gibi kullanmayı severim. Dün gece sıkıntıdan heralde bi girişeyim dedim. Şuanki stabil değer kafama yattı. Az daha uğraşalım olmazsa böyle bırakıcam yeter
Deniycem şimdi düşürmeyi.

Nasıl isterseniz, ben kaçıyorum. Allah'a emanet olunuz (Değerleri yavaş yavaş veya verdiğim değerden düşürün, en son voltajı düşürün).

Nasıl isterseniz, ben kaçıyorum. Allah'a emanet olunuz (Değerleri yavaş yavaş veya verdiğim değerden düşürün, en son voltajı düşürün).
Eyvallah teşekkür ederim yardımların için. Değerleri biraz daha düşürmeye çalışacağım. Buraya yazarım, siz de allaha emanet.

Azıcık yardım edebildiysem, ne mutlu bana. Rica ederim.
Eyvallah 16-19-17-17-34 denedim hata aldım. Şuan 16-19-18-18-22 1.4v ile sorunsuz gidiyor. 19u düşmeye çalışacağım. Olmazsa bu değer ile sabitleyip voltaj düşeceğim. Ya da daha düşmeli miyim bilmiyorum. @Vorplody hocam siz ne diyorsunuz bu değerlere? 16-19-18-18-22 yi düşürmeli miyim daha?

İkinci değeri de 18’e düşürmeye çalış olmazsa uğraşma bence daha. İkincil değerler gözle görülür fark sağlamıyor. Voltaja odaklan, en son aşağı yukarı 1 saatlik bir Memtest yap derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…