Rehber RAM Overclock

Aynen şimdi denedim. Daha düşüremedim aşağı. 19û da 18 yapmaya çalışınca görüntü alamıyorum. Bu değerler ile bırakıcam. Şimdi voltajı 3-4dklık testler işe düşürücem. Stabil bulduğumda 1 saat testte bırakacağım. Teşekkür ederim yardımların için.
@Vorplody Sanıeım voltaj da 1.4v kalacak. 1.39da hata verdi. Böyle kalmasının bi sakıncası olur mu?

16-19-12-12-24 1.38V da rahat çalışabilir.
Voltajın 1.4V da çalışması sıkıntı olmaz (Üstüne B-die çipler, daha ne olsun uzun vadede eskitir mi bilemem).

Sakıncası olmaz benim bellekler 1.41V’ta şuan. 1.45V’a kadar sorun olmaz normal çipler için, B-die 1.55V bile sorun olmaz diyorlar.
Voltajın 1.4V da çalışması sıkıntı olmaz (Üstüne B-die çipler, daha ne olsun uzun vadede eskitir mi bilemem).
Gecikmeleri düşürmek voltaj ihtiyacını arttırabilir. CL16 CL18’e oranla daha fazla voltaj gerektirir mesela. Her belleklerin voltaj değeri bir olmuyor. Aynı marka model olsa bile silikon kalitesi daha yüksek olan daha düşük voltajla çalışabilir.

Pek fazla etkisi yok diye diğer değerleri çok düşürmek istemedim. Şuan 16-19-18-18-24te voltaj düşürüyorum Bide düşüremedim tabi, 17ye düşürünce hata aldım bıraktım o yüzden.
Sakıncası olmaz benim bellekler 1.41V’ta şuan. 1.45V’a kadar sorun olmaz normal çipler için, B-die 1.55V bile sorun olmaz diyorlar.
Son değeri 24e çıkarıp düşürüyorum voltajı. 3.-4. Değeri 12 ye düşürmek konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Bi etkisi olur mu?
Şu voltajı da biraz düşürüp bırakmak istiyorum yeter artık sanırım CL15 yapamadık, 16da kalalım böyle.
@Hyakutake_GC @Vorplody 1 Saatlik testin ardından 3600mhz 16-19-18-18-24 1.38v ile bıraktım. Değerler iyi mi kötü mü bilmiyorum, sayısal olarak çok bi fark yok gibi , Cl16 oldu Latency 70in altına düştü. Umarım bi işe yarar da bu kadar uğraştığımıza değer

Bende öyle düşünüyorum ama 2. değerden sonrakiler, voltajı düşürdükçe stabilleşti (Bende öyle oldu).
Gayet iyi değerler (@Vorplody'nin de bakması gerek).
Latency değerine birşey diyemem ama genel baktığımızda çok iyi.
Az daha uğraşırsanız, ramlerin içinden geçebilirsiniz (B-die olduğundan iyi değerler ama frekansı 3800MHz ye vurup 16-19-10-11-21 1.36V yaparsanız... Birşey demiyorum XD)

Yani çipe göre içinden geçmem gerek ama ben pek öyle yapma taraftarı değilim Sadece somut, gözle görülür bir fark istiyordum stok haline oranla. Ama öyle de bi şey yok gibi bilmiyorum. Bu gece biraz oyun falan oynayıp deniycem, iyisinden ziyade kötü bir etkisi olacak mı diye. Xmp cl18 iken latency 70.8di sanırım. Onu 2 basamak indirebildik

Zaten 16 inebileceğiniz sınır değer diyebiliriz (15 te olur ama ince ayarlar gerek, diğer gecikmeler).
Siz yinede voltajı tekrar 1.45V çıkarıp 16-19-11-11-21 deneyiniz. Olursa voltajı 1.38V ye indirip sonra 2 daha düşün.

Voltaj 1.4 ile tek tek 17ye düşmeye çalışmıştım hata vermişti. 22den 21e düşürünce de hata almıştım o yüzden bırakmıştım uğraşmayı. CL haricindeki değerlerin öyle pek bi etkisi olmuyormuş sanırım. O yüzden tekrar uğraşmam galiba ya yoruldum çünkü Baktım kafama takılıyor denerim.
Dayanamadım denedim. Görüntü alamıyorum. Daha uğraşmamak en iyisi
@Vorplody Şu (latency) gecikme değerini bi ben düşüremedim adam akıllı sanırım. 68-69 civarı genelde. Bunu düşürmek için ne yapabiliriz ? ve ya daha düşmeli mi ?

Etkisi azıcık oluyor (Yazma değeri 50.000 ya, 3. 4. ve 5. değerleri aşağı çektiğiniz de 53700 felan oluyor, diğer değerlerede bakmak lazım).
Latency değerinin azda olsa düşmesi için, voltajı ve diğer gecikmeleri(CL den sonrakiler) olabildiğince düşürmek lazım.
Tabi en çok CAS(CL) değeri düşürecektir ama orayı düşüremediğimizden, açığı diğer değerler ile azıcıkta olsa kapatabiliriz.
Konuma göz atmanızı rica ederim (Konumu verdiğim sayfadan itibaren, konu bitimine kadar göz gezdirin. Değerler pc açıldıktan ilk 3 dk içerisinde ki test değerleri. Gecikmeleri düşürmüşüm ama oluşan farklara dikkat edin, kararınızı verin.):

Hocam demin Chrome dayken mavi ekran verdi pc. Ben de tüm ayarları sıfırlayıp yine Xmp modunu açtım. Uğraşamam öyle hata falan bi inceliyim ama konuyu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…