Rehber RAM Overclock

3000 ve 3200 arasında nasıl bir performans farkı olur? Hissedilir mi?

3000 ve 3200 arasında nasıl bir performans farkı olur? Hissedilir mi?
Aynı CL değerlerine sahiplerse fark olur tabii ki. Ama belli bir sayı veremem, Youtube’da testleri mevcut.

Eline sağlık. Ama ben her zaman derim. OC edilecek son parça RAM olmalıdır. Bakın öyle tuhaf bir şeydir ki bu RAM. Stabil gözükür testi geçer. Bi bakarsınız oyunun en alakasız yerinde crash verir.

Eline sağlık. Ama ben her zaman derim. OC edilecek son parça RAM olmalıdır. Bakın öyle tuhaf bir şeydir ki bu RAM. Stabil gözükür testi geçer. Bir bakarsınız oyunun en alakasız yerinde crash verir.

Kesinlikle katılıyorum 3200MHz RAM'lerimi 3733MHz'de stabil çalıştıramadım. 1 hafta normal çalışıyor bazen haftada bir, bazen iki haftada bir mavi ekran veriyor minidump içeriği direkt RAM olarak gösteriyor. 3200MHz CL16 olarak kullanmaktan başka uğraşmadım bende.

Not: Güzel ve faydalı bir rehber ellerinize sağlık. Güzel anlatım teşekkürler.

2666'dan 2933'e geçmeye değer mi?
Ryzen 3. nesil ile değer bence. Daha yüksek değerlere de çıkılabilir.
Eline sağlık. Ama ben her zaman derim. OC edilecek son parça RAM olmalıdır. Bakın öyle tuhaf bir şeydir ki bu RAM. Stabil gözükür testi geçer. Bi bakarsınız oyunun en alakasız yerinde crash verir.
Ben sorun yaşamadım şimdiye kadar. Yaklaşık 20 gündür 3800MHz CL16’da çalışıyor sistem. Memtest ile 45 dakika test etmiştim son ince ayarlarımdan sonra.

İşlemciyi son damlasına kadar kullanan oyunlarda farkı hissedebiliyorsunuz gerçekten. Mesela örnek vermek gerekirse BF V, AC Odyssey gibi. Özellikle giriş-orta seviye işlemciniz varsa daha faydalı olacağını düşünüyorum bu işlemin.

Az önce 3800MHz CL15 denedim. Maalesef sistem açılmadı bile. Bir Samsung B-die olmasa da güzel değerler veriyor Hynix C-die. Tavsiye ederim bu çipi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…