Rehber RAM Overclock

Yaklaşık 7 dakika oldu, şu an sorunsuz bakalım devamında ne göreceğim.
Edit: Ram sıcaklığı baya arttı kaça kadar sorun olmuyor bilmiyorum...
O gördüğün bellek sıcaklığı değil işlemci sıcaklığı, yanında saat hızı da yazıyor zaten.

O gördüğün bellek sıcaklığı değil işlemci sıcaklığı, yanında saat hızı da yazıyor zaten.
aww tamam testten sorunsuz geçti yani daha bir şey yapmama gerek yok değil mi?

aww tamam testten sorunsuz geçti yani daha bir şey yapmama gerek yok değil mi?
Testte herhangi bir hata vermediyse stabil demektir, isterseniz daha üst seviyeye çıkmayı deneyebilirsin. Şuan yapman gereken başka bir şey yok.

Testte herhangi bir hata vermediyse stabil demektir, isterseniz daha üst seviyeye çıkmayı deneyebilirsin. Şuan yapman gereken başka bir şey yok.
Edit 1;
Böyle bir hata buldu . Ama CPU 12 falan diyor. İşlemci değil mi bu? (İşlemcide bir hız aşırtma yok)
Önceki testte aynı dakikada hata almamıştım bunu da dipnot geçeyim.

Dosya Ekleri

• 15865064193815341578239627271803.jpg
    764,5 KB · Görüntüleme: 151
Edit 1;
Böyle bir hata buldu . Ama CPU 12 falan diyor. İşlemci değil mi bu? (İşlemcide bir hız aşırtma yok)
Önceki testte aynı dakikada hata almamıştım bunu da dipnot geçeyim.
Voltaj yetersiz geliyor olabilir, değerleri bi gözden geçir derim.

Voltaj yetersiz geliyor olabilir, değerleri bi gözden geçir derim.
1.45V'da yapmıştım ilk testi, sorun olmadı diye kapatıp 1.40A kadar düşünmüştüm. Şimdi 1.41 deneyip tekrar başlatacağım. Ancak bir sorum var, şu an pass 3/4 kısmında ve 1 saat 40 dakika oldu. Bitmesini bekleyeyim mi? Hala 1 hata.

Bitmesini beklemene gerek yok hata gördüysen stabil değildir zaten kapatmalısın testi yeni değerler denemelisin. 1.41V ile 10 bi test yap sorun çıkmazsa 1 saate kadar devam ettir. 1 saatin sonunda hata almazsan kapatabilirsin, stabil olmuştur. İlk 10 dakika içinde hata alırsan direkt 1.42V ile teste başla muhtemelen stabil olacaktır zaten.

Merhabalar. Herkes RAM overlock yaptıktan sonra Memtest86 ile test ediyor ve ilk 6-7 test hatasız geçti ise sorun yoktur deyip kullanmaya başlıyor. ancak önemli bir noktanın atlandığını düşünüyorum. Gerçek hayatta oyunlar oynuyoruz ve testi tamamlamak için oyunlar ile de deneme yapmamız gerekiyor. Mesela bugün başıma gelen olayı ileteceğim, Cl değerlerini düşürmüştüm. Memtest ile 7 testte hata almadım ve oyuna girdim yaklaşık 15-20 dakika oynadıktan sonra oyun aniden kapandı bir hata vermeden(ALT+F4 gibi) dediğim gibi overclock sonrası bu testleri de uygulamanızı öneririm. Bence en az 1 saat oyun oynanmalı overlock yapıldıktan sonra.

Size katılıyorum, Memtest ile de uğraşmak istemiyorum (Hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor. 1-2 saatlik periyotta, farklı oyunlar oynayarak denemek gerek).
O da var.
O da var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…