Rehber RAM Overclock

Tamamen haklısın dostum. Bu RAM'ler öyle bir şey ki CPU gibi yaptım oldu şeklinde bitmiyor. Ne zaman ve nasıl bir senaryoda hata verip vermeyeceği belli değil.

@Hyakutake_GC Memtest bellek OC için yapılması gereken bir şey. Dediğim gibi oyunlarda her zaman hata vermeyebilir. 2 hafta boyunca hata almazsın stabil dersin ama birden mavi ekran verir bilgisayar. PC ile işin olmadığı zaman aç testi mümkünse sonuna kadar gitsin. Ama benim anlatmaya çalıştığım Memtest’i sıfır hata ile bitirse bile sonradan sıkıntı çıkarma ihtimali var. Tabi oyun yerine daha düzgün bir test yöntemi. Belleklerdeki hatayı bulmaya yönelik test yapıyor çünkü.

O konuda haklısınız, benim konuma dönüp yardım edeceğiniz zaman: "Şu gecikme değerleri ile tekrar dene" diyeceksiniz ya; her değiştirmede stabilite açısından bir saat test etmek zorunda mıyım, yoksa frekansı çıkarabildiğimiz kadar çıkarıp 5-10 dk stabilite yakaladığımızdı mı Memtest yapacağım?
Konuma ne zaman gelebilir siniz?(Hatırlarsanız, 24 şubatta konu açmıştım).

her değiştirdiğinizde 5 dakikalık test yapın yeterli olur. en son yakaladığınız değerin testini yapabildiğiniz kadar uzun yapın, minimum 45 dakika olsun benim önerim.

Anladım teşekkür ederim. Lakin bu ram oc işlerinden hiç mi hiç anlamıyorum
@Vorplody @Tolga Samet Konuyu baştan sona okudum ama cahilliğime verin. Ram bilgilerim şu şekilde. B450 Tomahawk max kullanıyorum. CL16 yapmayı düşünüyorum. Tam olarak nasıl bi yol izlemeliyim

Hocam 3000 MHz RAM’e 16-19-19-36 1.35V ile 3600 yaptım fakat yavaşlama hissediyorum oyunlarda. Bu değerleri daha ne kadar düşürebilirim?

Hocam 3000 MHz RAM’e 16-19-19-36 1.35V ile 3600 yaptım fakat yavaşlama hissediyorum oyunlarda. Bu değerleri daha ne kadar düşürebilirim?
Değerler iyi voltaj az geliyor olabilir yapmadıysan Memtest ile test yap.

Bende OC işlerine yeni başladım ama şunları bilmem gerekli (Ram modeli veya zarı nedir, voltaj yetmeyebilir).
Memtest'te var tabiki
@Vorplody, gün içinde rahatsız etmedim umarım (Konuma devam etmek için, öğlen saatlerinde sana bildirim gönderdim).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…