Rehber RAM Overclock

Heh işte şimdi soru işareti kalmadı teşekkür ederim. B-die çipten çok övgüyle bahsettiler bakalım. Deniycem birazdan hepsini.

Heh işte şimdi soru işareti kalmadı teşekkür ederim. B-die çipten çok övgüyle bahsettiler bakalım. Deniycem birazdan hepsini.
B-die ile CAS değerini 15 hatta çok zor da olsa 14 yapma şansın var. Şans işi dediğim gibi, iyi de voltaj ister

B-die ile CAS değerini 15 hatta çok zor da olsa 14 yapma şansın var. Şans işi dediğim gibi, iyi de voltaj ister
Voltajı fazla zorlamak istemiyorum ya. Cl16 ile stabil bi değer elde edeyim de. Sonrasına bakarız

Hocam benim değerler böyle herhangi bir sorun var mı?
Ne sorunu yahu 70ns’in altına düşmüşsün Memtest ile 1 saatlik test yapmanı öneririm eğer yapmadıysan. İstersen frekans yükseltebilirsin rehberdeki adımları uygulayarak.
Voltajı fazla zorlamak istemiyorum ya. Cl16 ile stabil bi değer elde edeyim de. Sonrasına bakarız
Çerez gelir B-die için, anakarta da bağlı tabi. Rehber yardımcı olacaktır.

Hocam hiç bir fark göremedim ki acaba ssd’de boş yer 20 GB falan vardı ondan olabilir mi?

Hocam hiç bir fark göremedim ki acaba ssd’de boş yer 20 GB falan vardı ondan olabilir mi?
Ondan olacağını sanmıyorum. Devasa bir fark olmaz zaten. Test yaptın mı detaylıca? Cinebench testinde bile az da olsa puan farkını görmen lazım.

Çerez gelir B-die için, anakarta da bağlı tabi. Rehber yardımcı olacaktır.
Başlıyorum şimdi denemeye
Xmp kapalı. Frekans 3600mhz seçili. Voltajı 1.450 girdim. Bu değerler ile memtestte hata alıyorum.

Dosya Ekleri

• _20200412_024321.JPG
    1,7 MB · Görüntüleme: 153
Başlıyorum şimdi denemeye

Xmp kapalı. Frekans 3600mhz seçili. Voltajı 1.450 girdim. Bu değerler ile memtestte hata alıyorum.
Rehberde yazdığım gibi yüksek değerlerden minimum değerlere düşmen lazım. Bendeki veya bir başkasındaki değerler direkt çalışmayabilir. 16-22-22-42 dene bir de.

Rehberde yazdığım gibi yüksek değerlerden minimum değerlere düşmen lazım. Bendeki veya bir başkasındaki değerler direkt çalışmayabilir. 16-22-22-42 dene bir de.
Pili çıkarıp biosu sıfırlamak zorunda kaldım farklı bi sebepten ötürü. Şuan 16-22-22-22-42 deniyorum. Sorun yok gibi.
@Vorplody 16-21-21-21-38 de sorun olmadı. 16-20-20-20-38 yapınca hata aldım. Sanırım 2.3.4. 21de kalacak. 5.yi düşürmeli miyim hata görene kadar?
Ekleme:
@Vorplody Millet ne değerlere ulaşıyor, bizde güya B-de çip var 16-21-21-21-36 yı öteye geçemedim. 1.45v ile bunları denedim. En son baktım daha gitmiyor voltajı da deneyerek 1.37ye kadar düşürebildim. 1 saat memtest yaptım hata almayınca bıraktım. Bi yerde yanlış bi şey mi yaptım acaba ? Cinebench R20de 30-40 puan artış oldu.
OC yapmadan önce değerlerin şu şekildeydi;

OC yaptıktan sonra böyle oldu ;

Bunca saat uğraşmama değdi mi anlamadım.
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…