RAM Sistemin Sıcaklığını Arttırır Mı?

EfeYalcin24

Decapat
Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce ısınma sorunu hakkında bir konu açmıştım orada maalesef bir çözüm bulamadık.
Ancak oyun oynarken fark ettım (GTA 5) CPU kullanımı %61 civarı RAM kullanımı (bellek) %95 altına inmiyordu acaba düşündüm de RAM ısınma yapar mı? Çok anlamadığım içinde sormak istedim.
Laptop kullanıyorum acaba RAM ısınma yapar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM ısınır fakat çok ısınmaz ısınan GPU dur eğer bilgisayarınız sadece CPU fanlı ise GPU çok ısınabilir termal macun sürmek ısıyı %20 ila 30 arasında düşürür fan bakımını ve termal macun yeniliği yapmayı ihmal etmeyiniz aksi taktirde sisteminiz 110 120 derecelere çıkıp yanabilir.

Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce ısınma sorunu hakkında bir konu açmıştım orada maalesef bir çözüm bulamadık.
Ancak oyun oynarken fark ettım (GTA 5) CPU kullanımı %61 civarı RAM kullanımı (bellek) %95 altına inmiyordu acaba düşündüm de RAM ısınma yapar mı? Çok anlamadığım içinde sormak istedim.
RAM genel olarak sistemde ısı artışı yapmaz fakat her çalışan bileşen gibi RAM'de ısınır. Üzerinde ısı dağıtıcı yok ise 50 dereceye ulaşabilir.

RAM ısınır ancak ne performansa ne de diğer parçaların ısısına ciddi bir etkisi olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı