RAM Slotu Performans Farkı Yaratır mı?

Merhaba Toshiba L50a-1cz bilgisayara sahibim. Bilgisayarımda Samsung 8GB DDR3L(1.35V) 1600 MHz RAM bulunmakta, elime 4 GB Crucial 4GB DDR3 (1.35V neden 1.5V değil bilmiyorum) 1600 MHz RAM geçti bilgisayara taktım sorunsuz çalıştı.

Bilgisayarı açtıktan sonra CPU-Z programı ile RAM'leri kontrol ettiğimde RAM'ler 800 MHz hızında çalışıyordu internette biraz araştırma yaptım herkes 800x2 bir sorun yok yazmış fakat neden 800x2 olduğundan kimse bahsetmemiş doğal olarak bende bir şey anlamadım içimde kuşku oluştu doğrusu :).

Asıl soruya gelecek olursak, 4GB RAM'i 1. slota 8GB olan RAM'i 2. slota takmışım bunun performansa bir etkisi olur mu? Ayrıca Samsung DDR3L RAM (üstünde de öyle yazıyor) görsellerde de göreceğiniz üzere CPU-Z programında DDR3 diye görünüyor bu normal mi?

slot2.png
slot1.png
Ramler.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk sorunun cevabını vereyim. DDR'ın açılımı Double Data Rate, Türkçesi tam olarak karşılanmasa da "Çift veri hızı" diyebiliriz. DRAM tek veri hızı değeri DDR ise çift. Piyasada verilen hız frekansları DDR tabanlı verilir. CPU-Z DRAM değeri vermektedir ki bu da kullanıcıların kafasını karıştırıyor :)

İkinci sorunun cevabı, RAM slotlarının performansa etkisi yoktur -tabii slotlardan biri arızalı değilse-. Herhangi bir çift slota takabilirsiniz çok fark etmez.

İlk sorunun cevabını vereyim. DDR'ın açılımı Double Data Rate, Türkçesi tam olarak karşılanmasa da "Çift veri hızı" diyebiliriz. DRAM tek veri hızı değeri DDR ise çift. Piyasada verilen hız frekansları DDR tabanlı verilir. CPU-Z DRAM değeri vermektedir ki bu da kullanıcıların kafasını karıştırıyor :)

İkinci sorunun cevabı, RAM slotlarının performansa etkisi yoktur -tabii slotlardan biri arızalı değilse-. Herhangi bir çift slota takabilirsiniz çok fark etmez.

Cevap için teşekkür ederim peki DDR3L olan RAM'in CPU-Z'de DDR3 görünmesi beni endişelendirmeli mi? :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı