metehaun
Hectopat
Sınava hazırlandıığım için masaüstü bilgisayarımı kaldırmıştım, yaklaşık 2 aydır açılmadı. Bugün içinden birkaç fotoğraf almak için açmam gerekti. İlk açışta görüntü aldım ve mavi ekran verdi, kurtarmaya aldım ve kendini yeniden başlatırken birden kapandı ve görüntü gitti. Sonrasında ne kadar denediysem görüntü bir daha gelmedi. Son çare olarak bütün parçalarını "reseat" ettim ve her şeyin takılı olduğundan emin oldum. Şimdiyse açılıp anında kapanıyordu, kablolamasında herhangi bir sorun bulamadım ve PSU ile ilgili bir sorun olması ihtimaline karşı temel şeyler hariç her şeyi söktüm. Fotoğraftaki de söktüğüm RAM. Şanslıyım ki sorunlu olanı sökmüşüm yoksa hala ne olduğunu anlamaya çalışıyordum.
Bilgisayarı sorunsuz çalışırken kaldırdım ve bu ilk uzun süreli kaldırışım değildi ayrıca bu RAM hiç yerinden çıkmadı. Yanmış gibi duruyor ama tam emin değilim, buna ne neden olmuş olabilir? İlk bootda görüntü gelmesinden yola çıkıyorum, çalıştırdıktan sonra olmuş olabilir mi?
PS: Biraz gereksiz kafa şişirmiş olabilirim, aklıma gelen her detayı yazmak istedim. Kusura bakmayın.
Son düzenleyen: Moderatör: