RAM takınca görüntü gelmiyor

Sametmermer

Kilopat
8x2 16 GB RAM'e sahibim. Bugün R3 1200 işlemciden R5 5500 işlemciye geçiş yaptım ancak RAM'lerden 1 tanesi takılıyken ekrana görüntü gelmiyor sürekli CPU Debug ışığı yanıyor o RAM'i çıkarınca PC sorunsuz açılıyor. RAM'in çalışıyor olduğundan eminim ama neden böyle yapıyor anlamadım. Daha sabah R3 1200 işlemci takılı iken kullanıyordum sadece işlemci değişdirdikten sonra böyle oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'leri silgiyle sil -sınav silgisi olsun- ayrıca slotu da silmeye çalış geçen gün bende de oldu.
Edit: RAM'lerin pinlerini sil.

İşlemciyi çok fazla sıkıştırıyorsanız ondan da olabiliyor. Soğutucuyu azıcık gevşetin. Bende sorun öyle çözülmüştü.

İkisi de aynı marka model RAM'mi? BİOS son sürüm olmasına dikkat edin. İsterseniz BİOS pilini çıkarıp sıfırlayın sonra her şey takılıyken sistemi aç kapa yapın bir kaç kere. iki RAM'i de taktıktan sonra BİOS'a girebiliyorsan oradan tanıyıp tanımadığına bakabilirsin. Tek Ram ile işlemciyi test edin herhangi bir sıcaklık sorunu vs. oluyor mu?

Söyledikleriniz hepsini denedim ama bir faydası olmadı, statik elektiriği almayı da denedim ama bir şey fark etmedi anlamadığım şey eski işlemcim takılı iken hiçbir sorun olmaması.

Çok anlamam ama BIOS sürümünüzü güncellemeyi deneyin. Bazen bazı donanımlar BIOS'u güncelleyince çalışıyor diye biliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…