RAM takınca Windows açılmıyor

Bana da zamanında benzer olay oluyordu. Vatan Bilgisayara götürdüm adam oradan uyan bir gskill RAM taktı çalıştı. Benim kendi aldığım RAM kingston diğer RAM ile aynı idi ama çalışmadı. Bende Gigabyte anakart kullanıyorum imzamda ki RAM tavsiye edebilirim. Yada RAM uyumluluk listesi oluyor Gigabyte`in sisteminde oradan bakarak emin olabilirsiniz.
teşekkür ederim deniycem. bu arada bilgisayar max 8 destekliyor ben 4x2 kullandığımda 8200 gb artık miktar gösteriyor ondan ola bilirmir ? ve ya bunları değiştirip 8 ve ya 6 taksam (1 ram) aynı sorunla karşılaşma ihtimali varmı ?

RAM'ler doğru çalışıyorsa BIOS da 8096mb RAM gözükmesi lazım. Benim sorunum da PC BIOS ekranına kadar da gelemiyordu. Sürekli reset atıyordu. Size şöyle bir tavsiyede de buluna bilirim elinizde linux isosu varsa flasha atın oradan boot etmeyi deneyin. Yada RAM'lari memtest ile test edin.

Birde RAM'i tek takmayı farklı slotda çalıştırmayı deneyin.

RAM'ler doğru çalışıyorsa BIOS da 8096mb RAM gözükmesi lazım. Benim sorunum da PC BIOS ekranına kadar da gelemiyordu. Sürekli reset atıyordu. Size şöyle bir tavsiyede de buluna bilirim elinizde linux isosu varsa flasha atın oradan boot etmeyi deneyin. Yada RAM'lari memtest ile test edin.

Birde RAM'tek takmayı farklı slotda çalıştırmayı deneyin.
bende açılırken total memory 8 milyon ne kadar ok yazıyor yalnız windows 7 loader de donup kalıyor. Şimdi memtestle baksam yani memtest arıza bulsa düzeltiyormu ya sadece bakım içinmi ?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı