RAM takmaya çalıştıktan sonra ekran gelmiyor

WhySansae

Decapat
Bugün kasayı çıkartıp Corsair Vengeance RAM'ı takmaya çalıştım anakarta niyeyse beceremedim. Sonra bilgisayari yerine koyup kabloları taktım fakat ekran gelmedi. İşlemci fanı çalışıyor, ekran kartı çalışıyor LED'ler yanıyor fanlar dönüyor fakat ekrana anakartın yazısı bile gelmiyor. Sebebi ne olabilir? Cevaplarsaniz sevinirim. (Ben de team RAM vardı çıkarmaya çalıştım sonra vazgeçip yerine taktım onla ilgili sorun olabilir mi? )

Son düzenleyen: Moderatör:
Taktigin RAM farkli turde ise normalde o slota takilmaz. Zorlayip RAM slotunu bozmus olabilir misin? Ayni turden RAM ise RAM arizalidir, anakartini bozmus olabilir. Basta ikisinde de ariza yoktur ama tam oturtamamissindir RAM'i, Pinler yamulmus ve kisadevre olmus olabilir, o yuzden sorun cikmis olabilir. Bunlar ihtimal, oldu diye bir sey yok. Gozle kontrolde herhangi bir fiziksel deformasyon gorunuyor mu? Egilme ya da yanik vb.

Taktigin RAM farkli turde ise normalde o slota takilmaz. Zorlayip RAM slotunu bozmus olabilir misin? Ayni turden RAM ise RAM arizalidir, anakartini bozmus olabilir. Basta ikisinde de ariza yoktur ama tam oturtamamissindir RAM'i, Pinler yamulmus ve kisadevre olmus olabilir, o yuzden sorun cikmis olabilir. Bunlar ihtimal, oldu diye bir sey yok.
Takmaya çalıştım ram anakarta olmadı sonra kapattım taktim ekran yok

Taktigin RAM farkli turde ise normalde o slota takilmaz. Zorlayip RAM slotunu bozmus olabilir misin? Ayni turden RAM ise RAM arizalidir, anakartini bozmus olabilir. Basta ikisinde de ariza yoktur ama tam oturtamamissindir RAM'i, Pinler yamulmus ve kisadevre olmus olabilir, o yuzden sorun cikmis olabilir. Bunlar ihtimal, oldu diye bir sey yok.
Bu söylem doğru. Örneğin DDR3 ile DDR4 ramler birbirine uymaz ve slotlara takılmaz. Çok zorlamadı iseniz bir sıkıntı olmayacaktır. Bilgisayarı bir servise verdiğinizi söylediniz. Burdan sonra size vereceğimiz tavsiyeleri deneme şansınız olmayacaktır büyük ihtimal. Umarım masrafsız bir şekilde sorununuz çözülür.

Fiziksel bir sorun gorunuyor mu gozle kontrol ettiginde?
Hayır
Bu söylem doğru. Örneğin DDR3 ile DDR4 ramler birbirine uymaz ve slotlara takılmaz. Çok zorlamadı iseniz bir sıkıntı olmayacaktır. Bilgisayarı bir servise verdiğinizi söylediniz. Burdan sonra size vereceğimiz tavsiyeleri deneme şansınız olmayacaktır büyük ihtimal. Umarım masrafsız bir şekilde sorununuz çözülür.
2 side ddr4 ama ram olmadı.Anlamadigım şekilde

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı