Serkan YAVUZ96
Centipat
Merhaba arkadaşlar, sistemi toplarken önce 8 GB bir adet RAM almıştım. Daha sonra aldığım RAM'i birkaç hafta normal kullandıktan sonra PC açılmamaya başladı. Speakerı taktıktan sonra üç bip sesi geldiğini duydum ve RAM'de problem olduğu aklıma geldi.
Sağlam olduğundan emin olduğum RAM'i taktığımda her iki RAM slotunda da bilgisayar sorunsuz açılıyor. Sorunsuz açılma sağlandıktan sonra normal şekilde PC'yi kapattıktan sonra diğer 8 GB RAM'i taktığımda yine PC açılıyor. Buraya kadar sorun yok fakat kasaya gelen güç kesildiğinde (0-1 güç kaynağı, prizden fişi çıkartma, elektrik kesintisi vb.) PC açılmıyor. Sorunlu olduğundan şüphelendiğim RAM'i çıkarttığımda açılıyor. Ve yine düzgün kapanma olduktan sonra sorunlu olduğunu düşündüğüm RAM'i taktığımda her iki RAM slotunda da düzgün başlatma sağlanıyor.
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
RAM'ler: G.Skill Ripjaws 8 GB 3200 MHz.
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: EVGA GTX1050 Ti SSC 4 GB.
İşletim sistemi: Windows 10 Pro.
Eksik veya belirtmediğim bir şey varsa lütfen uyarın yazayım.
Sağlam olduğundan emin olduğum RAM'i taktığımda her iki RAM slotunda da bilgisayar sorunsuz açılıyor. Sorunsuz açılma sağlandıktan sonra normal şekilde PC'yi kapattıktan sonra diğer 8 GB RAM'i taktığımda yine PC açılıyor. Buraya kadar sorun yok fakat kasaya gelen güç kesildiğinde (0-1 güç kaynağı, prizden fişi çıkartma, elektrik kesintisi vb.) PC açılmıyor. Sorunlu olduğundan şüphelendiğim RAM'i çıkarttığımda açılıyor. Ve yine düzgün kapanma olduktan sonra sorunlu olduğunu düşündüğüm RAM'i taktığımda her iki RAM slotunda da düzgün başlatma sağlanıyor.
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
RAM'ler: G.Skill Ripjaws 8 GB 3200 MHz.
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: EVGA GTX1050 Ti SSC 4 GB.
İşletim sistemi: Windows 10 Pro.
Eksik veya belirtmediğim bir şey varsa lütfen uyarın yazayım.