RAM Takviyesi mi, SSD Takviyesi mi?

Merhaba, ben geçen gün bir laptop aldım. Aldığım laptopun özellikler:
  • Geforce 920MX 2 GB ekran kartı,
  • 4GB RAM
  • i5 7.nesil
300 GB civarında yer var şu anda. Sizce bu sistemin RAM'ini 8 mi yapmalıyım, yoksa SSD mi almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar ekmek o kadar köfte. Ekran kartının ne olduğunu biliyoruz, bence 4GB ram ve SSd alsan sana yeter. Yani 8 GB'dan fazla ram senin sistemine gereksiz olur çünkü kullanmaz o bilgisayar daha fazlasını. SSD olarak arkadaşın önerdiği Adata olabilir, ram olarak sisteminde takılı olanla uyumlu olanı al. Ekran kartın daha fazlasını istemeyecektir.

@Bu Akşamda Aklımdasın montaj yapmak çok zor bir şey değil, Technopat'ın bilgisayar toplama ve montaj videolarını izleyerek kolayca yapabilirsin. Yapamam diyorsan, bilen birisi birkaç dakikada yapar. :)

Hem SSD hem de RAM takviyesi iyi olur, bilgisayar canlanır.

@aybrktrhn bu mesajı okuduysan beğen ve Steam'e giriş yap.
Aslında ben makine vb. işlerle ilgiliyimdir ancak ailemin korkusu var.Bilgisayar bozulur yada patlar gibi endişeleri var yoksa sıkıntı yok benim için

Ne kadar ekmek o kadar köfte. Ekran kartının ne olduğunu biliyoruz, bence 4GB ram ve SSd alsan sana yeter. Yani 8 GB'dan fazla ram senin sistemine gereksiz olur çünkü kullanmaz o bilgisayar daha fazlasını. SSD olarak arkadaşın önerdiği Adata olabilir, ram olarak sisteminde takılı olanla uyumlu olanı al. Ekran kartın daha fazlasını istemeyecektir.
Ya ben bilgisayar oyun içinde zorlanmasın fps kaybı olmasın diye istiyorum zaten onun için.

RAM'iniz ile aynı özellikteki bir RAM ile AdataSU800 128 GB. İkisi 350 TL kadar tutuyor.
Birde yazma hızı ne oluyor?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı