RAM Takviyesi Oyunlardaki Donmaları Geçirir Mi?

igulle

Decapat
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz
Bellek: 4,00 GB
GPU: AMD Radeon R5 M330

Yukarıda belirttiğim özelliklere sahip bir laptopum var eksik veya eklemem gereken bir özellik varsa belirtirseniz sevinirim çünkü pek bir bilgim yok bu konularda. Uzatmadan yardım isteyeceğim konuya gelirsek Fortnite oynarken takılmalar yani FPS drop yiyorum. Oyun ayarlarımın hepsi en düşükte ve sürücülerim güncel. AIDA64 ile 16 GB'a kadar sistemimin desteklediğini öğrendim, RAM türü, hızı vesaire almam gereken RAM tipini de biliyorum fakat merak ettiğim konu ise sistemime RAM takviyesi yaparsam oyunlardaki donmalarım azalır mı? Az da olsa FPS artışı yakalar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fps drop yemenizin temel sebebi ram yetmezliği. 4 GB ram bugünkü oyunlar için oldukça az. Takviye iş görecektir. Tabi mucize beklemeyin.

Ramden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Masaüstü bilgisayarımda fortnite oynarken 6.5GB kullandığını gördüm. Bence biraz daha bekle emin olmak için cevap yazarlar.

Fps drop yemenizin temel sebebi ram yetmezliği. 4 GB ram bugünkü oyunlar için oldukça az. Takviye iş görecektir. Tabi mucize beklemeyin.
Ekran kartımın zayıf olduğunun farkındayım ama oyuna yeni sezon gelmeden önce 30-40 FPS alıyordum. Yeni sezon geldikten sonra oyunda çok sık ve ani donmalar yaşıyorum, otobüsten atladıktan sonra indiğim yerlerde render sorunu yaşamakla beraber silahlar, mermiler gözükmüyor, eşya toplama tuşu 'e' tuşuna spamlayınca alabiliyorum. RAM takviyesi biraz olsun önüne geçer mi diye düşündüm ve postu açtım.
Yapmam gereken ince bir ayar veya önerdiğiniz farklı bir çözüm varsa sevinirim çünkü önceden aynı ayarlarla akıcı olmasa da oynayabiliyordum. Fazlasında gözüm yok aynı şekilde 30-40 FPS alsam yeterli benim için.

Ram yetmezliği fps drop yaşatır. Fortnite için 4 GB ram az. RAM takviyesi kesinlikle fps drobun önüne geçer ama fps artırmayabilir.

SSD oyunda rendere etki ediyor. SSD varsa daha hızlı yükleniyor evler vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…