RAM Tavsiyesi

Vegapunk

Kilopat
Yer
Yatak
Daha fazla  
Meslek
Kaldırım Mühendisi
Merhabalar.

Benim Corsair XMS3 4GB 1333Mhz bir RAM'e sahibim. Diğer slota kulladığım RAM'in aynı özelliklere sahip bir tane daha RAM almak istiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz ?

Teşekkürler :)

12.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan ki durumda 1333Mhz bir RAM e para bağlamak yerine 1600Mhz RAM takımı almak daha hoş olur ama anakart modelinizi ve ihtiyaçlarınızı bilmiyoruz tabiki.

Bu sizin RAM modeliniz.
CORSAIR 4GB Value DDR3 1333MHz CL9 Tek Modül Ram
Bunlarda sizin RAM modelinize uygun diğer RAM modelleri, bütçenize göre seçim yapabilirsiniz hepsi de bu alanda kaliteli markalardır. İyi forumlar..

CORSAIR 4GB Value DDR3 1333MHz CL9 Tek Modül Ram

GSKILL 4GB Value DDR3 1333MHz CL9 PC3 Tek Modül Ram

CL değerleri aynı farklı boyutlarda RAM kullanılabilir, ama o şekilde problem oluşturabilir. Anakart 2sinide 1333Mhz hızında okuyabilir veya biri arasında tercih yapabilir. Sonuçta biri diğerine göre daha yavaş kalacaktır ki normalde tek yumurta ikizi gibi olmalılar. Fakat ana kart 1333Mhz destekliyse ve değiştirmeyi düşünmüyorsa buna gidipte 1600Mhz RAM almak boşa yatırım olacaktır(n). Ana kartının modelini de bilmekte fayda var. İyi forumlar.. :)

Elbette anakartın modeli önemli. Ben Kingston HyperX Fury'yi önermiştim. 1600 Mhz hızında ve fiyatı uygun bir RAM. İkinci olarak bu RAM seçilirse 1333 Mhz hızda kullanabilir diye düşünüyorum.

Ben sorun çıkaracağı yönünde cevap yazdım :) . Ayrıca Dual-Channel olarak kullanmak belli bir avantaj sağlar. Anakart modeli 1333Mhz ise 1600Mhz RAM almak boşa yatırım demektir.

Xmp RAM lerin tiplerini bilmemize rağmen, neden overclock ile böyle bir macera yaşama gereği duysun ki :) Ayrıca bu sağlıksız olur. Birşey neyi destekliyorsa o kadarını yaparsınız. Çarpan kilidi kapalı bir işlemciye overclock diye zorlamak gibi bu söylediğiniz. Anakartın limitlerini zorlamak tüm bileşenleri tehlikeye sokacaktır. Macera aramak yerine elindeki parçalara ve amaca göre hareket etmek daha mantıklı olur. (y)
Eklemek istiyorum, aynı şeyleri tekrarlamak durumda kalıyorum fakat ayrıca Dual-Channeldan verim almak pek yabana atılacak birşey de değil.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı