RAM tavsiyesi

Hayabusa28

Hectopat
Selam arkadaşlar. Benim 2 adet 4 GB (toplam 8 GB) G.Skill jingsaw DDR3 1600 MHz RAM'im var. RAM'leri overclok ile 1866 MHz'e arttırdım. Mevcut ramlara ilave RAM almak istiyorum bu sebeple; 1- Mevcut RAM'larin MHz'leri ile aynı olan 2 tane daha mı almak mantıklıdır? 2- Aynı markanın 1866 MHz olan RAM'lerinden mi almak mantıklıdır?
4*4 toplam 16 GB RAM olacaktır.
3- Performans olarak bir sıkıntı yaşatır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar. Benim 2 adet 4 GB (toplam 8 GB) G.Skill jingsaw DDR3 1600 MHz RAM'im var. RAM'leri overclok ile 1866 MHz'e arttırdım. Mevcut ramlara ilave RAM almak istiyorum bu sebeple; 1- Mevcut RAM'larin MHz'leri ile aynı olan 2 tane daha mı almak mantıklıdır? 2- Aynı markanın 1866 MHz olan RAM'lerinden mi almak mantıklıdır?
4*4 toplam 16 GB RAM olacaktır.
3- Performans olarak bir sıkıntı yaşatır mı?
ramlarini satarak 8x2 16 gb ram daha iyi olmaz mı şuan 500 liraya 16gb ram var hem ddr 4 e geçmiş olursun hemde 3000 3200mhz olur .

Arkadaşın dediği gibi yap sıkıntı olmaz ama aldığın RAM'i takmadan önce diğerlerini normal değerlere getir aksi halde görüntü alamazsın ve uğraştırıcı bir durum bios pilini çıkarıp takmana rağmen bazen gelmiyor ben aynı hatayı yapmıştım. Bayağı bir uğraştım. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı