RAM tavsiyesi

Yiğit Gökcan

Kilopat
Öncelikle hepinize selamlar. Sistemimde bulunan G.Skill 8 GB Ripjaws DDR4 2400MHz CL15 RAM'i satıp A320M-K anakartıma 2x8 şeklinde 3000 veya 3200MHz RAM'ler almak istiyorum ancak bütçem çok yok. Sizce elimdeki RAM'i ne kadara satmalıyım bu birinci sorum, ikinci soru ise bu MHz değerlerinde önereceğiniz RAM'ler nelerdir? Dediğim gibi bütçem 2'si için 650₺'yi geçmezse çok iyi olur. Sistemimi oyun için kullanıyorum, edit ile vs. ilgilenmiyorum. Bu RAM alma kararına da CoD: Warzone'daki takılmaların tek sebebinin RAM olmasından dolayı vardım. İzlemek isteyen varsa ilgili video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
3200 MHZ CL16-18-18-38 gecikme süresine sahip herhangi bir bellek kiti alabilirsin.
Örnek olarak, G-Skill Flare X 3200MHZ veya G-Skill Sniper X 3200MHZ serisi olabilir.

Öneriler için teşekkür ediyorum. Bu attığınız bellekler A320M-K anakart ile uyumlu mudur ? Bir sıkıntı çıkar mı sizce ? Ayrıca başka önerilere de açığım Corsair modelinde sadece 6 tane kalmış bitme durumu söz konusu. Teşekkürler.

Ryzen 1000 serisi veya 2000 serisi bir işlemci kullanıyor isen BIOS sürümünün AGESA Code 1.0.0.6 versiyona güncellediğin takdirde bellekler ile bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Ryzen 3000 serisi bir işlemcin var ise en son sürüm BIOS versiyonuna güncellemelisin. G-Skill de alsan Corsair de alsan aradığın fiyat aralığında bellek çipleri büyük ihtimalle SK-Hynix olacak tabi ki. Bellek Gecikme zamanlarına dikkat et sen, 3200MHZ için CL16-18-18-38 gecikmeli modelleri tercih etmende fayda var bütçene bunlar uygun.

Ryzen 1500X CPU'suna sahibim. Ancak BIOS sürümüm A320M-K modelinin en son sürümü 5409 bu versiyon o dediğin AGESA Code 1.0.0.6 versiyonu destekliyor mu bilmiyorum, yardımcı olabilir misin ?
Version 4207 2018/12/13
PRIME A320M-K BIOS 4207
1.Update AGESA 1006

güncellemelerde aşağılara indiğimde bu desteğine eskiden geldiğini gördüm ama daha yeni tarihlerde 1003 olan versiyonu gelmiş olarak gözüküyor, sanırım bi sorun olmaz değil mi ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı