RAM üzerinde yazan MHz değeri XMP açık olan değer mi yoksa kapalı olan değer mi?

• Konuyu başlatan 684918
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 752
Direkt olarak Corsair Vengeance serisinden alayım o zaman, Hem dediğiniz gibi XMP gibi hızda ayarlamalarda ziyade stoke hızda takılmak daha safe olur benim için.
Ram konusunda bir tavsiyem yok özellikle şunu alın diye. Benim Corsair tercih etmemin sebebi sıvı soğutmamın da Corsair olması. Çok fazla farklı markayı bir araya getirmeyi pek sevmiyorum. Bir de iCUE yazılımı hem ram hem de AIO pump RGBlerini kontrol ediyor.

Stok hızlarda kullanmanız daha iyi çünkü mavi ekran alma riskiniz olmaz. Ancak dediğim gibi 5200MHz bir ram 6000MHz ya da üzerine rahatça çıkıyor olsaydı kimse daha yüksek frekanslı ram almak için uğraşmaz, herkes 5200MHz alıp istediği frekansa getirirdi diye düşünüyorum.

İkiniz de iyi yazmışsınız ama ters görüşleri savunduğunuz için arada kaldım

Görüş değil gerçekleri yazdım ben.

6000MHz diye iyi markalardan aldığınız RAM'ler eğer daha düşük hızda çalışırsa XMP açmanız gerekir sorun yaşamazsınız çünkü o RAM'ler zaten 6000MHz olarak satılıyorsa 6000MHz olarak test edilir( iyi markalar için geçerli tanınmayan markaları bilemem) yani OC yapmış olmazsınız aslında.

Sorunda yaşamazsınız ama 6000MHz olarak satılan bir RAM'i 7000MHz yaparsanız onda sorun yaşayabilirsiniz.

JEDEC standardı yüzünden bazı RAM'ler ilk alındığında düşük frekanslarda gelebilir.

Görüş değil gerçekleri yazdım ben.

6000MHz diye iyi markalardan aldığınız RAM'ler eğer daha düşük hızda çalışırsa XMP açmanız gerekir sorun yaşamazsınız çünkü o RAM'ler zaten 6000MHz olarak satılıyorsa 6000MHz olarak test edilir( iyi markalar için geçerli tanınmayan markaları bilemem) yani OC yapmış olmazsınız aslında.

Sorunda yaşamazsınız ama 6000MHz olarak satılan bir RAM'i 7000MHz yaparsanız onda sorun yaşayabilirsiniz.

JEDEC standardı yüzünden bazı RAM'ler ilk alındığında düşük frekanslarda gelebilir.

Stok 6000MHz kullanmak için daha yüksek bir frekanstan RAM mi almam lazım?

Ram konusunda bir tavsiyem yok özellikle şunu alın diye. Benim Corsair tercih etmemin sebebi sıvı soğutmamın da Corsair olması. Çok fazla farklı markayı bir araya getirmeyi pek sevmiyorum. Bir de iCUE yazılımı hem ram hem de AIO pump RGBlerini kontrol ediyor.

Stok hızlarda kullanmanız daha iyi çünkü mavi ekran alma riskiniz olmaz. Ancak dediğim gibi 5200MHz bir ram 6000MHz ya da üzerine rahatça çıkıyor olsaydı kimse daha yüksek frekanslı ram almak için uğraşmaz, herkes 5200MHz alıp istediği frekansa getirirdi diye düşünüyorum.
Dediğiniz doğru ama stok 6000 yeterli olur bana. Corsair bakınıyorum 1 2 saattir.

Stok 6000MHz kullanmak için daha yüksek bir frekanstan RAM mi almam lazım?

Dediğiniz doğru ama stok 6000 yeterli olur bana. Corsair bakınıyorum 1 2 saattir.

Kanka 6000MHz Corsair gibi markalardan RAM alırsan 6000MHz de XMP bile olsa kullanabilirsin stok ile farkı olmaz. 6000MHz olarak satılmasının neden testlerinin 6000MHz ile yapılması. Yani 6000MHz de sorun yaşanmamış, satılıyor. Crucial gibi markalara bakabilirsin asla sorun yaşamayacağın bir marka ama bazen pahalı olabiliyor.

Kendi tecrübemi aktarayım, önceden 5200MHz kullandığım kitler 5600MHz frekansına rahatça ulaşıyordu, ama ben stok hızında kullanmayı tercih ettim hep. 5200MHz olan bir kiti 6000MHz'e çıkarmak mümkün müdür bilmiyorum. Voltaj ayarlaması yapılması gerekli ve üretici firma zaten 6000MHz'e çıkabilseydi ramleri 6000MHz olarak rate ederdi ve öyle satardı.

"Budget" kitlerde daha çok düşük frekanslı modellerin olmasının sebebi çerçöp IC'leri doldurabilmek. Karışık geldiği için arada iyileri de denk geliyor ve bayağı çıkabiliyorlar. Bendeki 3600 MHz CL18 1.35V XMP'li Ripjaws V'ler 4533 MHz CL20 1.5V yapıyordu ama şu anki BIOS sürümünde pek bir şey yapılmıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı