RAM upgrade sonrası yeniden başlatma sorunu

Niyazi Ulusoy

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba.
Sorunumu kısa ve net bir şekilde açıklamaya çalışacağım.
Win 10 32 bit ( x64 tabanlı işlemci ) 2 GB RAM bilgisayarımı daha geniş oyun yelpazesi için, Win 10 64 bit 6 GB (2+4 GB RAM) yaptım. Ancak format sonrası bu 4 GB yeni RAM yüzünden PC açılmadı. Başlangıçta mavi ekran aldım ve sürekli restart attı. Birçok yol denedim. Memtest denedim. Tak çıkar ne yaptıysam olmadı. CPU-Z ile baktigimda iki RAM'in bütün ozellikleri de ayni. 2 GB RAM varken şu an gayet sağlıklı çalışıyor. 4 GB RAM'i ekleyince aynı sorun devam ediyor. Memtest'te sorun çıkmadı. RAM taktığımda başlangıçta f1 ile sistem özelliklerinde görünüyor. Anakartim HP 143A. Everest ile baktim 8 GB'a kadar destekliyor anakartim. Hicbir sonuca varamadim en son buraya yazayim dedim. Umarim yardimci olabilirsiniz.

Elektronik Cihazlar hassastır, vücudumuzun üzerindeki statik elektrik bu cihazlara zarar verir. Senin de RAM'nin bozulduğunu düşünüyorum. Şunu denermisin, 2 gb lik RAM i çıkar ve sadece 4gb RAM i tak, sistem size nasıl bir geri dönüş yapacaksa buraya yazınız.

4+2 şeklinde yapman hata olmuş keşke almadan önce buraya konu açsaydın.
Ramlar 2+2 şeklinde olsaydı büyük ihtimalle çalışacaktı.
Ama sadece bu değil eğer laptop'un bataryası ram için yeterli güç veremiyorsa yetersiz kalır yeniden başlatması çok normal olur.
Zira ben 4 gb ram'lı laptopumu 4+4 yaptım sorunsuz çalıştı.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı