Çözüldü RAM uyumluluğu nasıl anlaşılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Brk993

Picopat
Daha fazla  
Meslek
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarda tek 16'lık RAM mevcut 2x16 yapmak istiyorum. DDR4 şeklinde anakartım Intel uyumlu, çok pahalıya kaçmayan uygun bir RGB RAM aramaktayım ama neye göre alacağım hiçbir bilgim yok. 😀

Çözüm
Kelime eksik kalmış. Satılıyorsa olacaktı kusura bakma.

Estafullah hocam.

Buraya ben JEDEC 3200 MHz bellek bırakacağım 2x16 GB ( JEDEC: Bellek üreticisinin fabrikasyon olarak belleğin tam 7/24 stabil çalışması için ayarlanmış bellektir )

HyperX FURY Memory Black - 32GB Kit*(2x16GB) - DDR4 3200MT/s CL18 DIMM HX432C18FBK2/32

NOT: Micron Bellektir.

1734387434590.png
Selamlar,

Bence hiç bu tarz hareketlere girme çünkü aynı CL değerlerine sahip RAM bulman gerekiyor ve RAM çip modeli veya JEDEC ayarları birebir aynısı olacak ki stabilite olarak sorun yaşamayacaksın bence elindeki RAM'i satıp 2x8 GB veya imkanın varsa 2x16 GB RAM alman olur ama düşündüğün gibi yaparsan zor istersen CPU-Z kısmında RAM kodunu yolla bir bakalım yine de.

Bu arada işlemci ve anakart modelini iletirsen iyi olur.

Son düzenleme:
Çözüm
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarda tek 16'lık RAM mevcut 2x16 yapmak istiyorum. DDR4 şeklinde anakartım Intel uyumlu, çok pahalıya kaçmayan uygun bir RGB RAM aramaktayım ama neye göre alacağım hiçbir bilgim yok. 😀

Sizdeki RAM'in MHz değerini CPU-Z uygulaması aracılığıyla öğrenin ardından aynı MHz değerine sahip 16 GB bir RAM daha alın.

herhalde bunları istedin hocam.

Selamlar,

Bence hiç bu tarz hareketlere girme çünkü aynı CL değerlerine sahip RAM bulman gerekiyor ve RAM çip modeli veya JEDEC ayarları birebir aynısı olacak ki stabilite olarak sorun yaşamayacaksın bence elindeki RAM'i satıp 2x8 GB veya imkanın varsa 2x16 GB RAM alman olur ama düşündüğün gibi yaparsan zor istersen CPU-Z kısmında RAM kodunu yolla bir bakalım yine de.

Bu arada işlemci ve anakart modelini iletirsen iyi olur.
hocam bu arada elimdekinin aynısını alayım diye bir şeye gerek yok oluyorsa yeni bir 2x16 şeklinde almayı düşünüyorum. işlemci: İ5 13400F anakart: MSI PRO H610M

Dosya Ekleri

• QEWQ.png
    QEWQ.png
    32,3 KB · Görüntüleme: 53
  • CPU.png
    CPU.png
    24,2 KB · Görüntüleme: 50
  • Adsız.png
    Adsız.png
    53,8 KB · Görüntüleme: 52
Hocam elinizdeki bellekte SK Hynix çip mevcut güzel bellek lakin CL değeri yüksek, içinde JEDEC 3200 MHz var bu da çok iyi ve bu bellekte extra soğutma bloğu bulunmuyor bu da bize eksi olarak yansıyor soğutma bloğu yok ve CL değeri yüksek ve bunu satıp attığım RAM'i alırsanız mükemmel olur sisteminiz için.
  • Bellek şıkıştırma: Burayı kapatmanız gerekiyor hocam 1x16 GB kullanırken problem yok lakin 2x16 büyük bellek boyutlarına çıkıldığı zaman sıkıştırmaya ihtiyacımız olmayacak.
  • Tamamlanan: Burası'da sisteminizin 16 GB RAM boyutunu aştığı ve SSD üzerinden tampon bellek kullanmaya başladığını gösteriyor 2x16 yaparak SSD'ye takılmadan devam etmeniz gerek.
Bellek sıkıştırma kapatma PowerShell ile:
  • PowerShell: "Get-MMAgent" PowerShell kodu ile "MemoryCompression: False" yani disable olarak görmemiz gerekiyor. "Get-MMAgent" bu kod ise "MemoryCompression" True veya False analiz etmemize yarıyor. Disable için "Disable-MMAgent -mc" bunu kullanırsan kapanmış olur.

1734390654107.png

Sonuç olarak size gönderdiğim belleği alırsanız sorunsuz olarak kullanabilirsiniz. Eğer aklına bir şey takılırsa ben buradayım.

NOT: 1x16 GB ram ciddi performans kayıplarına yol açar hocam.

Hocam elinizdeki bellekte SK Hynix çip mevcut güzel bellek lakin CL değeri yüksek, içinde JEDEC 3200 MHz var bu da çok iyi ve bu bellekte extra soğutma bloğu bulunmuyor bu da bize eksi olarak yansıyor soğutma bloğu yok ve CL değeri yüksek ve bunu satıp attığım RAM'i alırsanız mükemmel olur sisteminiz için.
  • Bellek şıkıştırma: Burayı kapatmanız gerekiyor hocam 1x16 GB kullanırken problem yok lakin 2x16 büyük bellek boyutlarına çıkıldığı zaman sıkıştırmaya ihtiyacımız olmayacak.
  • Tamamlanan: Burası'da sisteminizin 16 GB RAM boyutunu aştığı ve SSD üzerinden tampon bellek kullanmaya başladığını gösteriyor 2x16 yaparak SSD'ye takılmadan devam etmeniz gerek.
Bellek sıkıştırma kapatma PowerShell ile:
  • PowerShell: "Get-MMAgent" PowerShell kodu ile "MemoryCompression: False" yani disable olarak görmemiz gerekiyor. "Get-MMAgent" bu kod ise "MemoryCompression" True veya False analiz etmemize yarıyor. Disable için "Disable-MMAgent -mc" bunu kullanırsan kapanmış olur.

Eki Görüntüle 2375958

Sonuç olarak size gönderdiğim belleği alırsanız sorunsuz olarak kullanabilirsiniz. Eğer aklına bir şey takılırsa ben buradayım.

NOT: 1x16 GB ram ciddi performans kayıplarına yol açar hocam.
Çok teşekkür ediyorum hocam bu dediğiniz ayarları biraz zor yaparım gibi ben ama deneyeceğim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı