RAM ve GPU'nun Isınması

leanius

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, yeni topladığım bilgisayarımda, RAM'lerim 2666 MHz olmasına rağmen MSI Afterburner'da 4000 MHz olarak görünüyor. 10 dakika oyun oynadığımda, anakart dahil olmak üzere RAM'ler çok fazla ısınıyor. Ekran kartım MSI GTX 1060 Aero ITX 6G. 1759 MHz /1544 MHz (Boost / Base) olarak verilmiş, benimki 1800-1900 arasında geziyor. PUBG menü ekranında, 2 dakika içerisinde 74-75 derecelere çıkıyor. Oyun içerisinde 85 dereceleri görüyor. Kasam ufak olduğundan Overclock yapmadan, bileşenleri yormadan kullanmak istiyorum ancak çözümü bulamadım. Bu RAM ve ekran kartının ısınma sorununu nasıl çözebilirim?
Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı sıcaklığı normal. 4000 MHz olarak gördüğün değerler ekran kartının GDDR5 belleğinin frekansıdır.

Merhaba, yeni topladığım bilgisayarımda, RAM'lerim 2666 MHz olmasına rağmen MSI Afterburner'da 4000 MHz olarak görünüyor. 10 dakika oyun oynadığımda, anakart dahil olmak üzere RAM'ler çok fazla ısınıyor. Ekran kartım MSI GTX 1060 Aero ITX 6G. 1759 MHz /1544 MHz (Boost / Base) olarak verilmiş, benimki 1800-1900 arasında geziyor. PUBG menü ekranında, 2 dakika içerisinde 74-75 derecelere çıkıyor. Oyun içerisinde 85 dereceleri görüyor. Kasam ufak olduğundan Overclock yapmadan, bileşenleri yormadan kullanmak istiyorum ancak çözümü bulamadım. Bu RAM ve ekran kartının ısınma sorununu nasıl çözebilirim? Eki Görüntüle 309859
Bütün degerler çok normal sen sakin ol sen. :D

Evet, havalandırması berbat bir kasa. Uzun soluklu oyun oyananan sistemler için doğru bir seçim değil maalesef. Bu kasada fanları çifter çifter de taksanız soğutma sorunu yaşarsınız. Şu an sıcaklıklar hele PUBG için çok aşırı değil ama ekran kartının 80 derecenin altında kalmasını tercih ederim. Ayrıca anakart ve diğer sistem bileşenlerinin sıcaklıklarını bilmiyoruz ama onlar da sürekli sıcak bir ortamda çalışıyorlar. Bence hava akışı daha iyi olan bir kasaya geçmeye bakın.

Onu kim demişse bi daha ona bir şey sorma. Altta ekzoz fanının ne işi var. İçeriye üfürmelidir o. Araba mı bu. :D
:D Bana da mantıksız gelmişti en başında zaten. Teşekkür ederim.
Evet, havalandırması berbat bir kasa. Uzun soluklu oyun oyananan sistemler için doğru bir seçim değil maalesef. Bu kasada fanları çifter çifter de taksanız soğutma sorunu yaşarsınız. Şu an sıcaklıklar hele PUBG için çok aşırı değil ama ekran kartının 80 derecenin altında kalmasını tercih ederim. Ayrıca anakart ve diğer sistem bileşenlerinin sıcaklıklarını bilmiyoruz ama onlar da sürekli sıcak bir ortamda çalışıyorlar. Bence hava akışı daha iyi olan bir kasaya geçmeye bakın.
Senede 2 kere taşınma durumu olduğu için seçtim aslında bu kasayı küçük diye ama bu tarz şeyler yaşayacağımı düşünmemiştim. Soket sıcaklığı olarak baktığımda Command Center'dan 60 civarlarında geziyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı