RAM ve harddisk ekleyince pil ömrü azaldı

AhmetTatyuz

Femtopat
Yer
Niğde
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Monster Notebook'um halihazırda 8 GB RAM ve 250 GB NVMe SSD takılıydı. Daha sonradan 1 adet 240 GB SATA SSD ve 8 GB RAM daha ekledim. Artık pil ömrü daha az oldu. Bu normal bir durum mu? Bu bileşenleri eklemek güç tüketimini artırıyor mu?

Monster Notebook'um halihazırda 8 GB RAM ve 250 GB NVMe SSD takılıydı. Daha sonradan 1 adet 240 GB SATA SSD ve 8 GB RAM daha ekledim. Artık pil ömrü daha az oldu. Bu normal bir durum mu? Bu bileşenleri eklemek güç tüketimini artırıyor mu?
Hocam pil ömrü değilde. Batarya ölmüş olabilir mi?. Çünkü diyelim bir batarya 4 GB RAM tek slot destekliyorsa. 2.slot koymazlar. 2 slot varsa destekler demek. Batarya ölmüş bence.

Bu bileşenleri eklemeden önce şarjı günlük kullanımda(güç tasarrufu açık, parlaklık %30) youtube-netflix gibi platformlarda 6-7 saat kadar gidiyordu. Şu an ise 3 saat kadar anca gidiyor. Ayrıca pil sağlığı %95, 6. Batarya ölü değil yani. Zaten bilgisayarı satın alalı 6-7 ay oldu.

Bu bileşenleri eklemeden önce şarjı günlük kullanımda(güç tasarrufu açık, parlaklık %30) youtube-netflix gibi platformlarda 6-7 saat kadar gidiyordu. Şu an ise 3 saat kadar anca gidiyor. Ayrıca pil sağlığı %95, 6.
Hocam bilgisayarı yüksek performans modundan dengeliye düşürün. Eğer dengelide değilse. Şarj aleti orijinaldir heralde. Bu kadar pek düşürmez bence. Fakat bataryanın sınırları önceki donanımlar olabilir yani max onlara güç verecek potansiyeli vardır gibi. Batarya değiştirin derim.

Hocam bilgisayarı yüksek performans modundan dengeliye düşürün. Eğer dengelide değilse. Şarj aleti orijinaldir herhalde. Bu kadar pek düşürmez bence. Fakat bataryanın sınırları önceki donanımlar olabilir yani Max onlara güç verecek potansiyeli vardır gibi. Batarya değiştirin derim.

Hocam bilgisayarı satın alalı zaten 6-7 ay oldu. Genelde masada kullanıyorum. Çok fazla pilde kullanmıyorum. Gaming bir laptopta 3 saat gitmesi bile benim için yeterli. Sadece bu azalmanın nedenini öğrenmek istedim. Bataryayı değiştirmeyi düşünmüyorum. İlgin için teşekkürler.

Hocam bilgisayarı satın alalı zaten 6-7 ay oldu. Genelde masada kullanıyorum. Çok fazla pilde kullanmıyorum. Gaming bir laptopta 3 saat gitmesi bile benim için yeterli. Sadece bu azalmanın nedenini öğrenmek istedim. Bataryayı değiştirmeyi düşünmüyorum. İlgin için teşekkürler.
Zaten dediğiniz gibi gaming laptopta normal 3 saat. Hatta iyi bile.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı