RAM Ve Slot Sorunu

Bay Ares

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. GIGABYTE A320M-DS2 anakart kullanıyorum. Anakartta 2 adet RAM slotu bulunuyor. 4 GB 2133 MHz DDR4 CL15 değerlerinde biri Hi-Level diğeri A-Data markalı 2 adet RAM'im var. Sorunum ise şu ; A-Data markalı RAM'i işlemciye yakın olan slota diğerini yanına taktığımda RAM 8 GB gözükmesine rağmen bilgisayar 4 GB kullanıyor ve 4 GB donanıma ayrıldı olarak gözüküyor. RAM'lerin slotlarını değiştirdiğimde ise ilk çalıştırmada ekrana görüntü gelmiyor. RAM'in birini söküp bilgisayarı açıyorum görüntü geliyor.(Hangi RAM'i söktüğüm farketmiyor, denedim.) Ardından bilgisayarı kapatıp iki RAM'i de taktığımda ekrana görüntü geliyor ve sıkıntısız 8 GB kullanıyorum. Ancak bu işlemi bilgisayarı açıp kullanacağım zaman tekrar tekrar yapmam gerekiyor. Acaba sorun slotların birinde mi yoksa RAM'lerde mi ? Umarım açıklayabilmişimdir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı